Ugnsstekt kyckling med rotfruktsgratäng

4
1
Ugnsstekt kyckling med rotfruktsgratäng

Ugnsstekt kyckling med rotfruktsgratäng är ett läckert recept på stekt kyckling med en delikat marinad av aprikosmarmelad och chilipeppar. Servera kycklingen med en krämig gratäng av potatis och rotfrukter.

Ugnsstekt kyckling med rotfruktsgratäng

Ingredienser

4 portioner
1200 g tinad kyckling
1 msk olja
1 msk soja
1 msk aprikosmarmelad
1 urkärnad, finhackad chilipepparfrukt
1/2 tsk salt

Rotfruktsgratäng

6 potatisar
2 morötter
ca 300 g rotselleri
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk rosmarin
3 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 dl riven ost

Gör så här

Tips

Rosmarin i gratängen kan bytas ut mot t ex timjan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Jenny

2005-01-29

Gratängen är suverän! Har använt den ihop med kyckling som är förstekt och sen gratinerad med en mozzarellaskiva och inlindade i parmaskinka!