Ugnsstekt kyckling med rotfruktsgratäng
![Ugnsstekt kyckling med rotfruktsgratäng](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_180855/cf_259/ugnsstekt_kyckling_med_rotfruktsgratang.jpg)
Ugnsstekt kyckling med rotfruktsgratäng är ett läckert recept på stekt kyckling med en delikat marinad av aprikosmarmelad och chilipeppar. Servera kycklingen med en krämig gratäng av potatis och rotfrukter.
![Ugnsstekt kyckling med rotfruktsgratäng](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_180855/cf_259/ugnsstekt_kyckling_med_rotfruktsgratang.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1200 g tinad kyckling
1 msk olja
1 msk soja
1 msk aprikosmarmelad
1 urkärnad, finhackad chilipepparfrukt
1/2 tsk salt
Rotfruktsgratäng
6 potatisar
2 morötter
ca 300 g rotselleri
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk rosmarin
3 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 dl riven ost
Gör så här
Tips
Rosmarin i gratängen kan bytas ut mot t ex timjan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott! Men det blev väl mycket salt i gratängen, kom på att både buljongen o osten var salt...
Lisbeth
2023-03-17Gratängen är suverän! Har använt den ihop med kyckling som är förstekt och sen gratinerad med en mozzarellaskiva och inlindade i parmaskinka!
Jenny
2005-01-29