Ugnsstekt kyckling med rotfruktsgratäng är ett läckert recept på stekt kyckling med en delikat marinad av aprikosmarmelad och chilipeppar. Servera kycklingen med en krämig gratäng av potatis och rotfrukter.
Ingredienser
4 portioner
1200
g
tinad kyckling
1
msk
olja
1
msk
soja
1
msk
aprikosmarmelad
1
urkärnad, finhackad chilipepparfrukt
1/2
tsk
salt
Rotfruktsgratäng
6
potatisar
2
morötter
ca 300
g
rotselleri
1
tsk
salt
1
krm
svartpeppar
1
tsk
rosmarin
3
dl
grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1
dl
riven ost
Gör så här
Tips
Rosmarin i gratängen kan bytas ut mot t ex timjan.
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
4
1 st
Kommentar
Jenny
2005-01-29
Gratängen är suverän! Har använt den ihop med kyckling som är förstekt och sen gratinerad med en mozzarellaskiva och inlindade i parmaskinka!
Kommentar
Jenny
2005-01-29Gratängen är suverän! Har använt den ihop med kyckling som är förstekt och sen gratinerad med en mozzarellaskiva och inlindade i parmaskinka!