Ugnsstekt kyckling med rotfruktsgratäng
Ugnsstekt kyckling med rotfruktsgratäng är ett läckert recept på stekt kyckling med en delikat marinad av aprikosmarmelad och chilipeppar. Servera kycklingen med en krämig gratäng av potatis och rotfrukter.
Ingredienser
4 portioner
1200 g tinad kyckling
1 msk olja
1 msk soja
1 msk aprikosmarmelad
1 urkärnad, finhackad chilipepparfrukt
1/2 tsk salt
Rotfruktsgratäng
6 potatisar
2 morötter
ca 300 g rotselleri
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk rosmarin
3 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 dl riven ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott! Men det blev väl mycket salt i gratängen, kom på att både buljongen o osten var salt...
Lisbeth
2023-03-17Gratängen är suverän! Har använt den ihop med kyckling som är förstekt och sen gratinerad med en mozzarellaskiva och inlindade i parmaskinka!
Jenny
2005-01-29