Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ugnsstekt kyckling med rotfruktsgratäng

Ugnsstekt kyckling med rotfruktsgratäng är ett läckert recept på stekt kyckling med en delikat marinad av aprikosmarmelad och chilipeppar. Servera kycklingen med en krämig gratäng av potatis och rotfrukter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rotfruktsgratäng: Skala och strimla potatisar, morötter och rotselleri. Blanda rotfrukterna med salt, svartpeppar och rosmarin i en lättsmord ugnssäker form.
  3. Häll på grönsaksbuljong. Strö över riven ost. Gratinera i ca 40 minuter.
  4. Stycka kycklingen i 8 delar (för 4 port). Blanda samman olja, soja, aprikosmarmelad, chilipepparfrukt och salt.
  5. Pensla kycklingbitarna med blandningen och lägg dem i en ugnssäker form.
  6. Stek dem i ugnen ca 25 minuter eller tills köttsaften är genomskinlig utan rosa inslag. Vänd kycklingdelarna efter halva tiden.
  7. Servera kycklingdelarna nystekta med rotfruktsgratängen.

Tips

Rosmarin i gratängen kan bytas ut mot t ex timjan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1200 g tinad kyckling
  • 1 msk olja
  • 1 msk soja
  • 1 msk aprikosmarmelad
  • 1 urkärnad, finhackad chilipepparfrukt
  • 1/2 tsk salt
Rotfruktsgratäng
  • 6 potatisar
  • 2 morötter
  • ca 300 g rotselleri
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk rosmarin
  • 3 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?