Sejpanna med fänkål och tomat

104
9
Sejpanna med fänkål och tomat

Currydoftande fiskgryta som tillagas direkt i pannan. Mild men smakrik med smak av apelsin och fänkål som gifter sig bra med sej eller annan vit fisk som torsk eller kolja.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2012

Sejpanna med fänkål och tomat

Ingredienser

4
400 g sejfilé
4 portioner ris eller annat gryn
3/4 purjolök
1 fänkål
2 morötter
1 msk smör eller margarin
2 tsk curry
1 msk tomatpuré
500 g finkrossade tomater
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning eller fond
1 apelsin
1 1/2 dl lätt crème fraiche
salt och peppar
3 msk dill

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och crème fraiche utan laktos. Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre). Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

104

Kommentarer

Evelina

2021-04-23

Åt med matvete till. Mycket gott! Saknade eventuellt lite hetta.

Maria

2020-11-29

Väldigt gott, men jag håller med tidigare åsikter: dra ner lite på apelsinsaften, tillsätt eventuellt mer fisk eller en halv burk stora vita bönor, och det var gott med potatis till. Kommer definitivt att laga det fler gånger - som variation kan jag tänka mig att byta ut curryn mot saffran ibland.

Redaktionen

2017-02-06

Hej Maria! Här blev det lite fel :( Ska vara apelsin. Men går säkert att byta ut mot citron men då kanske det behövs lite honung. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1987 KJ / 474 kCal
Fett 10 g
Salt 2.9 g
Kolhydrater 61 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden