Sejpanna med fänkål och tomat
Currydoftande fiskgryta som tillagas direkt i pannan. Mild men smakrik med smak av apelsin och fänkål som gifter sig bra med sej eller annan vit fisk som torsk eller kolja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2012
Ingredienser
4 portioner
400 g sejfilé
4 portioner ris eller annat gryn
3/4 purjolök
1 fänkål
2 morötter
1 msk smör eller margarin
2 tsk curry
1 msk tomatpuré
500 g finkrossade tomater
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning eller fond
1 apelsin
1 1/2 dl lätt crème fraiche
salt
peppar
3 msk dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1987 KJ / 474 kCal
Fett10 g
Salt2.9 g
Kolhydrater61 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Åt med matvete till. Mycket gott! Saknade eventuellt lite hetta.
Evelina
2021-04-23Väldigt gott, men jag håller med tidigare åsikter: dra ner lite på apelsinsaften, tillsätt eventuellt mer fisk eller en halv burk stora vita bönor, och det var gott med potatis till. Kommer definitivt att laga det fler gånger - som variation kan jag tänka mig att byta ut curryn mot saffran ibland.
Maria
2020-11-29Hej Maria! Här blev det lite fel :( Ska vara apelsin. Men går säkert att byta ut mot citron men då kanske det behövs lite honung. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-02-06