Mild fiskgryta med tomat och persilja

16
1
Mild fiskgryta med tomat och persilja

Den här goda fiskgrytan passar lika bra att bjuda på som att servera till vardags, och de milda smakerna går hem hos hela familjen. Grytan har en bas av tomat och tar smak av persilja, vitlök och ett stänk chilisås. Servera med kokt potatis och njut av en smarrig, mättande måltid.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2016

Mild fiskgryta med tomat och persilja

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 msk olja
1 burk körsbärstomater (à ca 400 g)
1 dl vispgrädde
1/2 dl chilisås
1 dl vatten
800 g sejfilé
salt och peppar
1/2 ask persilja (à 20 g)

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaka gärna av grytan med lite syra, till exempel pressad citron eller vinäger.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentar

Åsa

2016-10-11

Bra snabbrätt, önskar dock mer "smak". Tabasco?

Näringsvärde per portion

Energi 2260 KJ / 540 kCal
Fett 148 g
Salt 244 g
Kolhydrater 522 g
Protein 447 g
Läs mer om näringsvärden