Mild fiskgryta med tomat och persilja
Den här goda fiskgrytan passar lika bra att bjuda på som att servera till vardags, och de milda smakerna går hem hos hela familjen. Grytan har en bas av tomat och tar smak av persilja, vitlök och ett stänk chilisås. Servera med kokt potatis och njut av en smarrig, mättande måltid.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2016
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 msk olja
1 burk körsbärstomater (à ca 400 g)
1 dl vispgrädde
1/2 dl chilisås
1 dl vatten
800 g sejfilé
salt
peppar
1/2 ask persilja (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2260 KJ / 540 kCal
Fett14.8 g
Salt2.44 g
Kolhydrater52.2 g
Protein44.7 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Bra snabbrätt, önskar dock mer "smak". Tabasco?
Åsa
2016-10-11