Mild fiskgryta med tomat och persilja

Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
1
Mild fiskgryta med tomat och persilja

Den här goda fiskgrytan passar lika bra att bjuda på som att servera till vardags, och de milda smakerna går hem hos hela familjen. Grytan har en bas av tomat och tar smak av persilja, vitlök och ett stänk chilisås. Servera med kokt potatis och njut av en smarrig, mättande måltid.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2016

Mild fiskgryta med tomat och persilja

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 msk olja
1 burk körsbärstomater (à ca 400 g)
1 dl vispgrädde
1/2 dl chilisås
1 dl vatten
800 g sejfilé
salt
peppar
1/2 ask persilja (à 20 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat

Kommentar

Bra snabbrätt, önskar dock mer "smak". Tabasco?

Åsa

2016-10-11

Näringsvärde per portion

Energi2260 KJ / 540 kCal
Fett14.8 g
Salt2.44 g
Kolhydrater52.2 g
Protein44.7 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Sej med chipotleglaze
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Crab cakes med sötsur dipp
Betyg 1.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt sej med remouladsås
Betyg 2.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Panerad fisk med potatismos
Betyg 4.6 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt sej med dillsås och ärtor
Betyg 3.8 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färsk sej med potatis- och pepparrotsmos
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga