Sej med frasigt täcke och citronyoghurt
Sej med frasigt täcke och citronyoghurt är en magnifik fiskrätt med många härliga smaker. Fisken får ett täcke av paprikapulver, ströbröd, pesto med citron och persilja innan den steks i ugnen. Till detta serveras potatis, sockerärtor, yoghurtsås och citronklyftor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2013
Ingredienser
4 portioner
600 g sej
900 g potatis
salt
peppar
1/2 ask persilja
1 dl pesto med citron
1 tsk paprikapulver
1 dl ströbröd
1 tsk salladskrydda
1 dl matyoghurt
1 citron
150 g sockerärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2409 KJ / 574 kCal
Fett21.4 g
Kolhydrater49.9 g
Protein40 g
Kommentarer
Skall prov i mellandagarna
Sibylla
2013-12-19Jag tog vanlig pesto och blandade med lite rivet citronskal, och uteslöt paprikakryddan. Använde torskfiléer. Helt okej vardagsrätt, men inte mer... Peston ger i alla fall mycket smak! Spara på saltet på fisken!
Anna
2013-02-28