Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sej med frasigt täcke och citronyoghurt

Sej med frasigt täcke och citronyoghurt är en magnifik fiskrätt med många härliga smaker. Fisken får ett täcke av paprikapulver, ströbröd, pesto med citron och persilja innan den steks i ugnen. Till detta serveras potatis, sockerärtor, yoghurtsås och citronklyftor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 3, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Sätt ugnen på 225˚C.
  3. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  4. Skär fisken i portionsbitar och lägg den i en smord ugnssäker form. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  5. Hacka persiljan. Blanda peston med paprikapulver, ströbröd, salladskrydda och persilja. Fördela brödblandningen över fisken. Stek mitt i ugnen cirka 15 minuter.
  6. Smaka av yoghurten med salt, peppar och lite pressad citronsaft.
  7. Koka sockerärtorna i saltat vatten ca 4 minuter.
  8. Skär resten av citronen i klyftor.
  9. Servera fisken med potatis, sockerärtor, yoghurtsås och citronklyftor.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: peston kan innehålla mjölk. Byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g sej
  • 900 g potatis
  • salt och peppar
  • 1/2 ask persilja
  • 1 dl pesto med citron
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk salladskrydda
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 citron
  • 150 g sockerärtor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2409 kJ / 574 kCal