Sej med frasigt täcke och citronyoghurt
![Sej med frasigt täcke och citronyoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_68821/cf_259/sej_med_frasigt_tacke_och_citronyoghurt.jpg)
Sej med frasigt täcke och citronyoghurt är en magnifik fiskrätt med många härliga smaker. Fisken får ett täcke av paprikapulver, ströbröd, pesto med citron och persilja innan den steks i ugnen. Till detta serveras potatis, sockerärtor, yoghurtsås och citronklyftor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2013
![Sej med frasigt täcke och citronyoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_68821/cf_259/sej_med_frasigt_tacke_och_citronyoghurt.jpg)
Ingredienser
4 portioner
600 g sej
900 g potatis
salt och peppar
1/2 ask persilja
1 dl pesto med citron
1 tsk paprikapulver
1 dl ströbröd
1 tsk salladskrydda
1 dl matyoghurt
1 citron
150 g sockerärtor
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på peston. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: peston kan innehålla mjölk. Byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2409 KJ / 574 kCal
Fett21.4 g
Kolhydrater49.9 g
Protein40 g
Kommentarer
Skall prov i mellandagarna
Sibylla
2013-12-19Jag tog vanlig pesto och blandade med lite rivet citronskal, och uteslöt paprikakryddan. Använde torskfiléer. Helt okej vardagsrätt, men inte mer... Peston ger i alla fall mycket smak! Spara på saltet på fisken!
Anna
2013-02-28