Seggoda fruktremmar
Sötsura godisremmar är populärt, men gör dem själv i stället. Betydligt nyttigare, men med samma goda smak. Här gör vi remmar av röda äpplen och röda vinbär som även får god smak av hallon och fruktig sötma från honung. Naturligt godis helt enkelt!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014
Ingredienser
Ger 1 sats
Äppelremmar
3 röda äpplen
Vinbärsremmar
225 g röda vinbär
50 g hallon
2 msk honung
ev kokos eller socker till garnering
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsberäkningen är räknad på en sats vinbärsremmar med kokos.
Näringsberäkningen är räknad på en sats vinbärsremmar med kokos.
Gör så här
Äppelremmar
Vinbärsremmar
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1434 KJ / 343 kCal
Fett8 g
Salt0.04 g
Kolhydrater56 g
Protein4 g
Kommentarer
Jag satte ugnen på 100°C varmluft och då tog det 20-30 min för dem att bli klara.
Elsa
2023-07-15Hur kan man förvara remmarna och hur länge håller dem? ska man förvara i kylskåp eller torrt? Tänkte om det är okey att frysa in och ta fram eller blir dom alldeles för "vattniga"?
Victoria
2021-10-22Ett tips är att pensla bakplåtspappret med olja, då lossnar det lättare. Jag har gjort remmar av fruktmoset som blir över vid saftkok och jag tycker att det funkar toppen. En favorit just nu är rabarberremmar.
Åsa
2021-06-09