Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Seggoda fruktremmar

Sötsura godisremmar är populärt, men gör dem själv i stället. Betydligt nyttigare, men med samma goda smak. Här gör vi remmar av röda äpplen och röda vinbär som även får god smak av hallon och fruktig sötma från honung. Naturligt godis helt enkelt!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Äppelremmar

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar.
  3. Lägg äppelbitarna i en kastrull och koka sakta på svag värme tills de mjuknar, ca 5 minuter. Ta från värmen.
  4. Mixa äppelmoset slätt med stavmixer. Sila genom en finmaskig sil. Bred ut till en ca 2 mm tjock platta på en bakpappersklädd plåt. Ställ i mitten av ugnen och låt torka 2–3 timmar.
  5. Skär i tunna remmar.

Vinbärsremmar

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Blanda vinbär, hallon och honung i en kastrull. Koka upp och låt koka till ett mos, ca 5 minuter. Ta från värmen.
  3. Mixa vinbärsmoset slätt med stavmixer. Sila genom en finmaskig sil. Bred ut till en ca 2 mm tjock platta på bakpappersklädd plåt. Ställ i mitten av ugnen och låt torka 2–3 timmar.
  4. Strö ev på kokos eller socker.
  5. Skär i tunna remmar.

Näringsberäkningen är räknad på en sats vinbärsremmar med kokos.

Ingredienser

Portioner: Ger 1 sats
Äppelremmar
  • 3 röda äpplen
Vinbärsremmar
  • 225 g röda vinbär
  • 50 g hallon
  • 2 msk honung
  • ev kokos eller socker till garnering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1434 kJ / 343 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept