Sötsura godisremmar är populärt, men gör dem själv i stället. Betydligt nyttigare, men med samma goda smak. Här gör vi remmar av röda äpplen och röda vinbär som även får god smak av hallon och fruktig sötma från honung. Naturligt godis helt enkelt!
Ett recept från:
Buffé
nr 8,
2014
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Victoria
2021-10-22Hur kan man förvara remmarna och hur länge håller dem? ska man förvara i kylskåp eller torrt? Tänkte om det är okey att frysa in och ta fram eller blir dom alldeles för "vattniga"?
Åsa
2021-06-09Ett tips är att pensla bakplåtspappret med olja, då lossnar det lättare. Jag har gjort remmar av fruktmoset som blir över vid saftkok och jag tycker att det funkar toppen. En favorit just nu är rabarberremmar.
Johanna
2021-01-14Jag testade att göra smakerna banan, mango, hallon och äpple. Sämst blev banan som blev som halvfuktigt papper i konsistensen. Bäst i smak blev hallon och mest godisremslikt blev det med mango. Använd gärna ett bakplåtspapper i teflonmaterial så lossnar det lättare. Mycket jobb för liten mängd fruktgodis men en kul grej att göra med barnen.