Seggoda fruktremmar

72
9
Seggoda fruktremmar

Sötsura godisremmar är populärt, men gör dem själv i stället. Betydligt nyttigare, men med samma goda smak. Här gör vi remmar av röda äpplen och röda vinbär som även får god smak av hallon och fruktig sötma från honung. Naturligt godis helt enkelt!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014

Seggoda fruktremmar

Ingredienser

Ger 1 sats

Äppelremmar

3 röda äpplen

Vinbärsremmar

225 g röda vinbär
50 g hallon
2 msk honung
ev kokos eller socker till garnering

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsberäkningen är räknad på en sats vinbärsremmar med kokos.

Gör så här

Äppelremmar
Vinbärsremmar

Vad tyckte du om receptet?

72

Kommentarer

Victoria

2021-10-22

Hur kan man förvara remmarna och hur länge håller dem? ska man förvara i kylskåp eller torrt? Tänkte om det är okey att frysa in och ta fram eller blir dom alldeles för "vattniga"?

Åsa

2021-06-09

Ett tips är att pensla bakplåtspappret med olja, då lossnar det lättare. Jag har gjort remmar av fruktmoset som blir över vid saftkok och jag tycker att det funkar toppen. En favorit just nu är rabarberremmar.

Johanna

2021-01-14

Jag testade att göra smakerna banan, mango, hallon och äpple. Sämst blev banan som blev som halvfuktigt papper i konsistensen. Bäst i smak blev hallon och mest godisremslikt blev det med mango. Använd gärna ett bakplåtspapper i teflonmaterial så lossnar det lättare. Mycket jobb för liten mängd fruktgodis men en kul grej att göra med barnen.

Näringsvärde per portion

Energi 1434 KJ / 343 kCal
Fett 8 g
Salt 0.04 g
Kolhydrater 56 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept