Tysk fruktkräm

11
1
Tysk fruktkräm

Fräsch och underbar fruktkräm som du tillagar på ungefär 45 minuter. Fruktkrämen tillagas av jordgubbar, vinbär, blåbär, rödvin, kanel och ljuvliga hallon. Servera fruktkrämen med färsk frukt och gärna en klick vispgrädde eller vaniljvisp på toppen.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2000

Tysk fruktkräm

Ingredienser

4 portioner
2 dl röda vinbär (2 dl motsvarar ca 100 g)
2 1/2 dl hallon (2 1/2 dl motsvarar ca 150 g)
3 dl jordgubbar (3 dl motsvarar ca 150 g)
1 1/2 dl blåbär (1 1/2 dl motsvarar ca 100 g)
5 dl rödvin
5 dl vatten
1 1/2 dl socker
1 kanelstång
1/2 apelsin
1 dl majsstärkelse

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Monica

2020-12-21

Bra syra från vinet. Gott till ris a la malta