Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tysk fruktkräm

Fräsch och underbar fruktkräm som du tillagar på ungefär 45 minuter. Fruktkrämen tillagas av jordgubbar, vinbär, blåbär, rödvin, kanel och ljuvliga hallon. Servera fruktkrämen med färsk frukt och gärna en klick vispgrädde eller vaniljvisp på toppen.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg undan hälften av frukterna och koka resten på svag värme under lock med vinet, vattnet, sockret och kanelen.
  2. Skiva apelsinen och tillsätt även den. Låt koka i ca 10 minuter.
  3. Ta upp apelsinskivorna och passera resten i en sil. Låt detta koka ihop något och red av med maizenan utrört i lite vatten.
  4. Lägg den färska frukten i en skål och häll över fruktkrämen. Servera med lättvispad grädde eller vaniljsås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl röda vinbär (2 dl motsvarar ca 100 g)
  • 2 1/2 dl hallon (2 1/2 dl motsvarar ca 150 g)
  • 3 dl jordgubbar (3 dl motsvarar ca 150 g)
  • 1 1/2 dl blåbär (1 1/2 dl motsvarar ca 100 g)
  • 5 dl rödvin
  • 5 dl vatten
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 kanelstång
  • 1/2 apelsin
  • 1 dl maizenamjöl
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?