Tysk fruktkräm
Fräsch och underbar fruktkräm som du tillagar på ungefär 45 minuter. Fruktkrämen tillagas av jordgubbar, vinbär, blåbär, rödvin, kanel och ljuvliga hallon. Servera fruktkrämen med färsk frukt och gärna en klick vispgrädde eller vaniljvisp på toppen.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2000
Ingredienser
4 portioner
2 dl röda vinbär (2 dl motsvarar ca 100 g)
2 1/2 dl hallon (2 1/2 dl motsvarar ca 150 g)
3 dl jordgubbar (3 dl motsvarar ca 150 g)
1 1/2 dl blåbär (1 1/2 dl motsvarar ca 100 g)
5 dl rödvin
5 dl vatten
1 1/2 dl socker
1 kanelstång
1/2 apelsin
1 dl majsstärkelse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Bra syra från vinet. Gott till ris a la malta
Monica
2020-12-21