"Seafood" med nudlar och pak choy i ingefärsbuljong

Betyg 2.6 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
"Seafood" med nudlar och pak choy i ingefärsbuljong

Den här nudelgrytan rymmer flera asiatiska smaker. Smakrik ingefära, het chili, salt soja och syrlig lime sätter smak på såväl skaldjur som grönsaker.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2012

"Seafood" med nudlar och pak choy i ingefärsbuljong

Ingredienser

4 portioner
350 g skaldjursmix
170 g räkor i lake
100 g kastanjechampinjoner
100 g pak choy
1/2 purjolök
2 morötter
12 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1/2 dl finstrimlad ingefära
1 tsk sambal oelek
2 msk japansk soja
salt
peppar
3 msk sweet chilisås
pressad saft av 1 lime
4 port risnudlar

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Inte alls gott! Blev alldeles för mycket instängd havssmak av skaldjursmixen. Smaken från den mixen tog över hela rätten trots att det var rätt stark smak på grytan.

    Anna

  • Lagade med udonnudlar, vilket är en favorit och passar denna rätt bättre. Testa!

    Heidi

Näringsvärde per portion

Energi2550 KJ / 610 kCal
Fett5 g
Kolhydrater103.8 g
Protein32.6 g

Testa liknande recept

  • Het Thaibiff
    Betyg 4 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kassler med mild chilibulgur
    Betyg 3.6 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Skaldjurswok med glasnudlar
    Betyg 3.1 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad