UNDER 15 MIN | Enkel

Scrambled eggs

Klassisk äggröra på allra enklaste vis, med smör, grädde och ägg. Ett recept som är så enkelt att du kan sno ihop det medan frukostkaffet rinner genom bryggaren och brödskivorna bryner i brödrosten. Servera den krämiga äggröran till helgens frukost eller brunch!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa äggen i en bunke med salt och peppar.
  2. Smält smöret i en stekpanna (gärna teflon) på medelvärme. Häll i äggen och rör med en träslev. Rör försiktigt i botten av stekpannan tills äggen blir krämiga.
  3. Rör ner grädden och servera genast.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja. Välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 ägg
  • salt och svartpeppar
  • 3 msk smör
  • 1/2 dl vispgrädde

Näringsvärde
Per portion

Energi 1015 kJ / 242 kCal