Västerbottensostpaj med spenat och jordärtskocka
Västerbottenpaj när den är som bäst, i ett recept med Västerbottensost, jordärtskocka och spenat. Pajen blir en härlig färgklick på buffébordet, med det gröna inkråmet och vackert dekorerad med krispiga blad av babyspenat.
Ingredienser
10 bufféportioner
Pajdeg
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten
Fyllning
1 gul lök
300 g jordärtskockor
1 msk olja
salt
svartpeppar
300 g Västerbottensost
Äggstanning
3 ägg
65 g babyspenat
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Till servering
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gjort denna paj flera gånger. River jordärtskockorna istället. Blir inte så hårda bitar då. Jättegod!
Therese
2020-04-11Supergott! Västerbottenspaj deluxe! Första gången jag testar jordärtskockor men det gav meramak. Enda jag kommer att ändra på är att ta frusen bladspenat nästa gång då den ändå ska mixas.
Therese
2017-04-19Kan ej rekommendera denna paj då det inte blev bra att bara steka jordärtskockorna. Trots lång stektid o sen in i ugn så bar bitarna för hårda. Ser god men tyvärr inte att rekommendera.
Agnetha
2017-04-18