Västerbottensostpaj med spenat och jordärtskocka

22
3
Västerbottensostpaj med spenat och jordärtskocka

Västerbottenpaj när den är som bäst, i ett recept med Västerbottensost, jordärtskocka och spenat. Pajen blir en härlig färgklick på buffébordet, med det gröna inkråmet och vackert dekorerad med krispiga blad av babyspenat.

Västerbottensostpaj med spenat och jordärtskocka

Ingredienser

10 bufféportioner

Pajdeg

125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten

Fyllning

1 gul lök
300 g jordärtskockor
1 msk olja
salt och svartpeppar
300 g Västerbottensost

Äggstanning

3 ägg
65 g babyspenat
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Till servering

sallad

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smör och grädde.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Therese

2020-04-11

Gjort denna paj flera gånger. River jordärtskockorna istället. Blir inte så hårda bitar då. Jättegod!

Therese

2017-04-19

Supergott! Västerbottenspaj deluxe! Första gången jag testar jordärtskockor men det gav meramak. Enda jag kommer att ändra på är att ta frusen bladspenat nästa gång då den ändå ska mixas.

Agnetha

2017-04-18

Kan ej rekommendera denna paj då det inte blev bra att bara steka jordärtskockorna. Trots lång stektid o sen in i ugn så bar bitarna för hårda. Ser god men tyvärr inte att rekommendera.