Pannbiffar med rädisor och dillsås

24
0
Pannbiffar med rädisor och dillsås

En riktigt god och mättande husmansrätt där de saftiga, gyllenbruna biffarna får fin smak av bland annat vitlök och dijonsenap. Servera dina mumsiga pannbiffar med knaprig sallad på stjälkselleri och rädisor, sötsyrlig sås och kokt potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2015

Pannbiffar med rädisor och dillsås

Ingredienser

4 portioner
1 kg sommarpotatis

Pannbiffar

2 vitlöksklyftor
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
1 ägg
ca 500 g blandfärs
2 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1/2 msk olja

Sås

1 schalottenlök
2 msk vitvinsvinäger
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 1/2 dl vispgrädde
1 kruka dill
salt och peppar

Sallad

1/2 förp stjälkselleri (à 350 g)
1/2 knippe rädisor
1/2 tsk salt
1/2 krm vitpeppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3232 KJ / 774 kCal
Fett 48 g
Salt 358 g
Kolhydrater 51 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden