Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pannbiffar med rädisor och dillsås

En riktigt god och mättande husmansrätt där de saftiga, gyllenbruna biffarna får fin smak av bland annat vitlök och dijonsenap. Servera dina mumsiga pannbiffar med knaprig sallad på stjälkselleri och rädisor, sötsyrlig sås och kokt potatis.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Borsta, skölj och koka potatisen i saltat vatten.  
  3. Pannbiffar: Skala och pressa vitlöken. Blanda den med ströbröd, vatten och ägg i en stor bunke. Låt stå ett par minuter.  
  4. Blanda ner färs, senap, salt och peppar. Forma till 8 biffar och stek dem gyllenbruna på båda sidorna i olja i en stekpanna. Stek dem klara mitt i ugnen ca 8 minuter.
  5. Sås: Skala och finhacka löken, lägg den i en kastrull. Häll på vinäger och låt koka upp. Tillsätt buljong och grädde och koka tills hälften återstår. Spara lite av dillen till salladen och grovhacka resten. Mixa såsen slät med den grovhackade dillen. Smaka av med salt och peppar.  
  6. Sallad: Ansa och skiva sellerin och rädisorna. Krydda med salt och peppar. Vänd ner den sparade dillen. 
  7. Servera pannbiffen med sallad, sås och potatis.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg sommarpotatis
Pannbiffar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • ca 500 g blandfärs
  • 2 msk dijonsenap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 msk olja
Sås
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 kruka dill
  • salt och peppar
Sallad
  • 1/2 förp stjälkselleri (à 350 g)
  • 1/2 knippe rädisor
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3232 kJ / 774 kCal