Pannbiffar med rädisor och dillsås
En riktigt god och mättande husmansrätt där de saftiga, gyllenbruna biffarna får fin smak av bland annat vitlök och dijonsenap. Servera dina mumsiga pannbiffar med knaprig sallad på stjälkselleri och rädisor, sötsyrlig sås och kokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2015
Ingredienser
4 portioner
1 kg sommarpotatis
Pannbiffar
2 vitlöksklyftor
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
1 ägg
ca 500 g blandfärs
2 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1/2 msk olja
Sås
1 schalottenlök
2 msk vitvinsvinäger
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 1/2 dl vispgrädde
1 kruka dill
salt och peppar
Sallad
1/2 förp stjälkselleri (à 350 g)
1/2 knippe rädisor
1/2 tsk salt
1/2 krm vitpeppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3232 KJ / 774 kCal
Fett48 g
Salt3.58 g
Kolhydrater51 g
Protein33 g
Kommentarer