Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Schalottenlöksfrästa primörmorötter

Schalottenlöksfrästa primörmorötter är ett fantastiskt tillbehör till fisk eller kött. De spröda morötterna får en söt och fin smak av schalottenlökarna och saltas därefter till önskad smak. Enkelt och gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och borsta morötterna. Skala och finhacka schalottenlöken.
  2. Fräs morötterna i en het panna med smöret i 7-8 minuter.
  3. Tillsätt schalottenlöken, sänk värmen. Fräs i ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera som tillbehör till fisk eller kött.

I näringsberäkningen ingår kokt potatis och stekt lax.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 knippe vårmorötter
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • salt, gärna flingsalt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2193 kJ / 523 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden