Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Scallops- och lökspett

Läckra pilgrimsmusslor, rädisor och lök på spett marinerade i lime. Scallops- och lökspetten serveras tillsammans med en sås gjord på fransk senap och het kajennpeppar. Serveras med ris och sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala steklöken. Förväll löken i lättsaltat vatten i en kastrull 3-4 minuter. Låt rinna av.
  2. Tina scallopsen om fryst används. Skölj och halvera rädisorna. Trä upp lök, scallops och rädisor växelvis på 4 grillspett (för 4 port). Lägg spetten på ett fat.
  3. Blanda samman ingredienserna till marinaden och häll över spetten. Låt marinera i kylskåpet ca 2 timmar. Vänd spetten ett par gånger under tiden.
  4. Sås: Rör ihop äggula, ketchup och senap. Tillsätt oljan droppvis och rör till en pösig sås. Smaka av med salt och peppar.
  5. Grilla spetten på utegrill, i ugn eller grillpanna ca 5 minuter/sida. Servera dem nygrillade med såsen. Ris och sallad är gott till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 steklökar
  • 14 färska eller djupfrysta scallops (pilgrimsmusslor)
  • 8 rädisor
Marinad
  • saft och skal av 2 lime
  • 1 dl olja
  • 1 tsk citronpeppar
Sås
  • 1 äggula
  • 1 msk ketchup
  • 1 msk fransk senap
  • 1 dl olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 2480 kJ / 590 kCal
Fett: 33 g
Läs mer om näringsvärden