Savoykålens härliga smaker kommer verkligen fram när den bakas i ugnen tillsammans med olivolja, timjan och vinäger. Kålen serveras bäst med den härliga, vispade ricottan som smaksatts med citron samt rostade hasselnötter.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt ricotta mot mjölkproteinfri färskost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt gott!! Kommer laga den här rätten fler gånger. Vi stekte lite kyckling till också.
Anna
2022-11-17Hittade inte savoykål utan körde på ekologisk spetskål istället. Magiskt gott!
Tin-tin
2022-11-13Låter jättegott
Ingrid
2022-11-10