Savoykål i ugn med parmesan och rostade hasselnötter

Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
6
Savoykål i ugn med parmesan och rostade hasselnötter

Savoykålens härliga smaker kommer verkligen fram när den bakas i ugnen tillsammans med olivolja, timjan och vinäger. Kålen serveras bäst med den härliga, vispade ricottan som smaksatts med citron samt rostade hasselnötter.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022

Savoykål i ugn med parmesan och rostade hasselnötter

Ingredienser

4 portioner
1   savoykålshuvud (à ca 1 kg)
4 msk  olivolja
2 tsk  flingsalt
2 krm  nymald svartpeppar
1/2 dl  balsamvinäger
2 msk  hackad färsk timjan

Vispad ricotta

1   förp ricottaost (à 250 g)
1/2 msk  finrivet citronskal
2 msk  färskpressad citronjuice
1/2 tsk  flingsalt
1 krm  nymald svartpeppar

Till servering

1 dl  finriven parmesan
1 dl  rostade och hackade hasselnötter
färsk timjan

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt ricotta mot mjölkproteinfri färskost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Tips

Vill du ha rätten lite matigare servera den gärna med bröd och eller matvete.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt gott!! Kommer laga den här rätten fler gånger. Vi stekte lite kyckling till också.

Anna

2022-11-17

Hittade inte savoykål utan körde på ekologisk spetskål istället. Magiskt gott!

Tin-tin

2022-11-13

Låter jättegott

Ingrid

2022-11-10

Näringsvärde per portion

Energi1833 KJ / 437 kCal
Fett33 g
Salt2 g
Kolhydrater12 g
Protein19 g

Testa liknande recept

Ricottapudding med rostade nötter och honung
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ravioli med dragonsmör, svamp och hasselnötter
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gnocchi på rotselleri med ricotta och svamp
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cacio e pepe-pizza
Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Våffla med persika och ricottaost
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gnudi med sparris och brynt smör
Betyg 4.4 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga