Savoykål i ugn med parmesan och rostade hasselnötter
Savoykålens härliga smaker kommer verkligen fram när den bakas i ugnen tillsammans med olivolja, timjan och vinäger. Kålen serveras bäst med den härliga, vispade ricottan som smaksatts med citron samt rostade hasselnötter.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022
Ingredienser
4 portioner
1 savoykålshuvud (à ca 1 kg)
4 msk olivolja
2 tsk flingsalt
2 krm nymald svartpeppar
1/2 dl balsamvinäger
2 msk hackad färsk timjan
Vispad ricotta
1 förp ricottaost (à 250 g)
1/2 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar
Till servering
1 dl finriven parmesan
1 dl rostade och hackade hasselnötter
färsk timjan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1833 KJ / 437 kCal
Fett33 g
Salt2 g
Kolhydrater12 g
Protein19 g
Kommentarer
Väldigt gott!! Kommer laga den här rätten fler gånger. Vi stekte lite kyckling till också.
Anna
2022-11-17Hittade inte savoykål utan körde på ekologisk spetskål istället. Magiskt gott!
Tin-tin
2022-11-13Låter jättegott
Ingrid
2022-11-10