Savoykål i ugn med parmesan och rostade hasselnötter

Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
6
Savoykål i ugn med parmesan och rostade hasselnötter

Savoykålens härliga smaker kommer verkligen fram när den bakas i ugnen tillsammans med olivolja, timjan och vinäger. Kålen serveras bäst med den härliga, vispade ricottan som smaksatts med citron samt rostade hasselnötter.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022

Savoykål i ugn med parmesan och rostade hasselnötter

Ingredienser

4 portioner
1 savoykålshuvud (à ca 1 kg)
4 msk olivolja
2 tsk flingsalt
2 krm nymald svartpeppar
1/2 dl balsamvinäger
2 msk hackad färsk timjan

Vispad ricotta

1 förp ricottaost (à 250 g)
1/2 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar

Till servering

1 dl finriven parmesan
1 dl rostade och hackade hasselnötter
färsk timjan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt gott!! Kommer laga den här rätten fler gånger. Vi stekte lite kyckling till också.

Anna

2022-11-17

Hittade inte savoykål utan körde på ekologisk spetskål istället. Magiskt gott!

Tin-tin

2022-11-13

Låter jättegott

Ingrid

2022-11-10

Näringsvärde per portion

Energi1833 KJ / 437 kCal
Fett33 g
Salt2 g
Kolhydrater12 g
Protein19 g

Testa liknande recept

Ricottapudding med rostade nötter och honung
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Gnocchi på rotselleri med ricotta och svamp
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gnudi med sparris och brynt smör
Betyg 4.2 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ravioli med dragonsmör, svamp och hasselnötter
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad zucchini med ricotta, pistage och balsamvinäger
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vinägerrostade jordärtskockor med hasselnötter
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga