Savoykål i ugn med parmesan och rostade hasselnötter

2
0
Savoykål i ugn med parmesan och rostade hasselnötter

Savoykålens härliga smaker kommer verkligen fram när den bakas i ugnen tillsammans med olivolja, timjan och vinäger. Kålen serveras bäst med den härliga, vispade ricottan som smaksatts med citron samt rostade hasselnötter.

Savoykål i ugn med parmesan och rostade hasselnötter

Ingredienser

4 portioner
1 savoykålshuvud (à ca 1 kg)
4 msk olivolja
2 tsk flingsalt
nymald svartpeppar
1/2 dl balsamvinäger
1/2 kruka timjan

Vispad ricotta

1 förp ricottaost (à 250 g)
1/2 citron (finrivet skal och juice)
salt
peppar

Till servering

1 dl finriven parmesan
1 dl rostade och hackade hasselnötter

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt ricotta mot mjölkproteinfri färskost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Tips

Vill du ha rätten lite matigare servera den gärna med bröd och eller matvete.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1833 KJ / 437 kCal
Fett 33 g
Salt 2 g
Kolhydrater 12 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden