Gnudi med sparris och brynt smör

Betyg 4.4 av 5.
20 personer har röstat
2
Gnudi med sparris och brynt smör

Gnudi pasta liknar gnocchi men görs av ricotta och mjöl istället för potatis. Prova vårt magiska recept på hemgjord gnudi där de smakrika ostbollarna får sällskap av tunt hyvlad och krispig sparris, karamelligt brynt smör, rostade hasselnötter och parmesan.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Gnudi med sparris och brynt smör

Ingredienser

4 portioner

Gnudi

350 g  ricottaost
2   ägg (à 60 g)
2 dl  finriven parmesan
1 msk  finrivet citronskal
1 tsk  salt
1 krm  finriven muskotnöt
4 1/2 - 5 dl  vetemjöl
2   gröna sparrisar
1/2   schalottenlök
100 g  smör
1/2 dl  vitt vin
1/2 dl  rostade hasselnötter
färsk timjan (till servering)
riven parmesan (till servering)

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Lägg till lingonsylt och du har pitepalt. Tyckte gnudin blev ganska degig.

Olle

2023-10-20

Fantastiskt gott och faktiskt väldigt enkelt att göra. Jag blancherade sparrisen hel och det blev toppen! Uteslöt även vinet då även barn skulle äta, men drack Petit Chablis till. Toppen!

Andreas

2020-04-25

Testa liknande recept

Ravioli all’uovo - ravioli med äggula
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gnocchi på rotselleri med ricotta och svamp
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gratinerade pastarullar
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Cannelloni med spenat, svamp och ricotta
Betyg 3.9 av 5.
46 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ravioli med dragonsmör, svamp och hasselnötter
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Toskanska ”tortelli” med broccoli, ricotta och valnötter
Betyg 3.4 av 5.
113 personer har röstat
Över 60 min att tillaga