Gnudi med sparris och brynt smör
Gnudi pasta liknar gnocchi men görs av ricotta och mjöl istället för potatis. Prova vårt magiska recept på hemgjord gnudi där de smakrika ostbollarna får sällskap av tunt hyvlad och krispig sparris, karamelligt brynt smör, rostade hasselnötter och parmesan.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020
Ingredienser
4 portioner
Gnudi
350 g ricottaost
2 ägg (à 60 g)
2 dl finriven parmesan
1 msk finrivet citronskal
1 tsk salt
1 krm finriven muskotnöt
4 1/2 - 5 dl vetemjöl
2 gröna sparrisar
1/2 schalottenlök
100 g smör
1/2 dl vitt vin
1/2 dl rostade hasselnötter
färsk timjan (till servering)
riven parmesan (till servering)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Otroligt att det här receptet fått så högt betyg. ”Gnudin” liknar mer klimp, eftersom det är alldeles för mycket mjöl i. Nu har jag läst andra recept och i dem är det inget eller mycket lite mjöl.
Felicia
2024-08-03Lägg till lingonsylt och du har pitepalt. Tyckte gnudin blev ganska degig.
Olle
2023-10-20Fantastiskt gott och faktiskt väldigt enkelt att göra. Jag blancherade sparrisen hel och det blev toppen! Uteslöt även vinet då även barn skulle äta, men drack Petit Chablis till. Toppen!
Andreas
2020-04-25