Savoykål i ugn med parmesan och rostade hasselnötter

Betyg 4.1 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Savoykål i ugn med parmesan och rostade hasselnötter

Savoykålens härliga smaker kommer verkligen fram när den bakas i ugnen tillsammans med olivolja, timjan och vinäger. Kålen serveras bäst med den härliga, vispade ricottan som smaksatts med citron samt rostade hasselnötter.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022

Savoykål i ugn med parmesan och rostade hasselnötter

Ingredienser

4 portioner
1 savoykålshuvud (à ca 1 kg)
4 msk olivolja
2 tsk flingsalt
2 krm nymald svartpeppar
1/2 dl balsamvinäger
2 msk hackad färsk timjan

Vispad ricotta

1 förp ricottaost (à 250 g)
1/2 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar

Till servering

1 dl finriven parmesan
1 dl rostade och hackade hasselnötter
färsk timjan

Gör så här

00:15:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Väldigt gott!! Kommer laga den här rätten fler gånger. Vi stekte lite kyckling till också.

Anna

2022-11-17

Hittade inte savoykål utan körde på ekologisk spetskål istället. Magiskt gott!

Tin-tin

2022-11-13

Låter jättegott

Ingrid

2022-11-10

Näringsvärde per portion

Energi1833 KJ / 437 kCal
Fett33 g
Salt2 g
Kolhydrater12 g
Protein19 g

Testa liknande recept

Ricottapudding med rostade nötter och honung
Betyg 3.4 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ravioli med dragonsmör, svamp och hasselnötter
Betyg 4.1 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Gnocchi på rotselleri med ricotta och svamp
Betyg 3.8 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Cacio e pepe-pizza
Betyg 4.3 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Våffla med persika och ricottaost
Betyg 4.1 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Gnudi med sparris och brynt smör
Betyg 4.2 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad