Savoykål i ugn med parmesan och rostade hasselnötter

Savoykålens härliga smaker kommer verkligen fram när den bakas i ugnen tillsammans med olivolja, timjan och vinäger. Kålen serveras bäst med den härliga, vispade ricottan som smaksatts med citron samt rostade hasselnötter.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022

Ingredienser
4 portioner
1 savoykålshuvud (à ca 1 kg)
4 msk olivolja
2 tsk flingsalt
2 krm nymald svartpeppar
1/2 dl balsamvinäger
2 msk hackad färsk timjan
Vispad ricotta
1 förp ricottaost (à 250 g)
1/2 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar
Till servering
1 dl finriven parmesan
1 dl rostade och hackade hasselnötter
färsk timjan
Gör så här
00:15:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1833 KJ / 437 kCal
Fett33 g
Salt2 g
Kolhydrater12 g
Protein19 g
Kommentarer
6 stVäldigt gott!! Kommer laga den här rätten fler gånger. Vi stekte lite kyckling till också.
Anna
Hittade inte savoykål utan körde på ekologisk spetskål istället. Magiskt gott!
Tin-tin
Låter jättegott
Ingrid
Väldigt gott! Det råkade smyga med ett gäng champinjoner i ugnen och det fungerade riktigt bra! Nästa gång ska jag skära bort stammen för att få ett mer "städat" intryck.
Anton
Istället för att bre ut ricottan lade vi en klick ovanpå, fräschare att spara som rester - just saying! :)
Emily
Använde spetskål istället för savoykål pga pris, gick utmärkt👌🏻 Lade upp på varsin tallrik och serverade som sidorätt. Gott, krämigt och ganska mättande.
Susanne