Savojkålssallad med russin och nötter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Savojkålssallad med russin och nötter

Savojkålssallad med russin och nötter är ett roligt inslag på middagsbordet. Med russin, nötter, rödlök och apelsin blir varje tugga ett äventyr av smaker!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj apelsinerna väl i ljummet vatten. Riv det yttersta skalet på apelsinerna.
  2. Skär av resterande skal och det vita. Skär ut hinnfria klyftor. Pressa ut resterande juice.
  3. Blanda juicen med honung, olja och skalet. Skala och skär rödlöken i klyftor och strimla savojkålen.
  4. Stek löken i lite olja. Tillsätt savojkålen efter någon minut. Stek under omrörning.
  5. Tillsätt russin och nötter. Häll över dressingen och smaka av med salt och peppar. Lägg i apelsinklyftorna strax före servering.

För alla

Gluten-, mjölk- och äggfri.

Ingredienser

Portioner: 8
  • ca 500 g savoykål
  • 2 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk matolja
  • 1 rödlök
  • 2 apelsiner
  • 100 g russin (sultanrussin)
  • 100 g grovhackade valnötter
  • olja till stekning
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 880 kJ / 210 kCal
Fett: 16 g
Läs mer om näringsvärden