Engelsk fruktkaka från Hildasholm

Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
0
Engelsk fruktkaka från Hildasholm

En klassisk engelsk fruktkaka med mumsiga ingredienser som katrinplommon, körsbär och apelsinskal. Du svänger ihop den på cirka en timme! Servera gärna med en kopp te till och avnjut som en avkopplande eftermiddagsfika!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Engelsk fruktkaka från Hildasholm

Ingredienser

1 kaka

Fyllning

12   kärnfria katrinplommon
225 g  inlagda körsbär (cocktailbär och spad) eller cocktailbär i påse (225 g inlagda körsbär motsvarar 2 påsar cocktailbär à 50 g + 1 dl vatten)
1 dl  konjak
1   pkt russin (à 250 g)
1   påse korinter (à 100 g)
2   påsar hackat apelsinskal (à 50 g)
1   påse hackad suckat (à 50 g)

Smet

225 g  smör
2 dl  socker
4   ägg
1 1/2 dl  grovhackade hasselnötter eller valnötskärnor
4 1/2 dl  vetemjöl
1/2 tsk  salt
1 tsk  bakpulver

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Körsbärssås
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Körsbärssaft
Betyg 4.2 av 5.
66 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Körsbärssylt med choklad
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Körsbärssylt
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Körsbärskompott med apelsin
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glaserade körsbär
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga