Engelsk fruktkaka från Hildasholm
En klassisk engelsk fruktkaka med mumsiga ingredienser som katrinplommon, körsbär och apelsinskal. Du svänger ihop den på cirka en timme! Servera gärna med en kopp te till och avnjut som en avkopplande eftermiddagsfika!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006
Ingredienser
1 kaka
Fyllning
12 kärnfria katrinplommon
225 g inlagda körsbär (cocktailbär och spad) eller cocktailbär i påse (225 g inlagda körsbär motsvarar 2 påsar cocktailbär à 50 g + 1 dl vatten)
1 dl konjak
1 pkt russin (à 250 g)
1 påse korinter (à 100 g)
2 påsar hackat apelsinskal (à 50 g)
1 påse hackad suckat (à 50 g)
Smet
225 g smör
2 dl socker
4 ägg
1 1/2 dl grovhackade hasselnötter eller valnötskärnor
4 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer