Savoidolmar med svamp och färs
Ett härligt recept på savoidolmar med svamp och färs. Du gör dolmarna av bland annat savoykål, blandfärs, champinjoner, timjan och grädde. De goda kåldolmarna serverar du med potatis eller ris.
Ingredienser
4 portioner
16 stora, fina blad savoykål
400 g blandfärs
100 g champinjoner
1 liten gul lök
1/2 tsk timjan
rapsolja till stekning
salt och peppar
Såsen
3 dl kalvbuljong
2 dl matlagningsgrädde
2 dl svamp gärna trattkantareller om du har kvar i frysen efter höstens skörd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Har gjort det 3 ggr., lika gott med lammfärs som med annan färs. Blandar i mera lök och svamp än receptet föreskriver. Ett vanligt savoykålhuvud har inte 16 stora fina blad, men det går alldeles utmärkt även om bladen är litet mindre. Prova savoykål!
Hans
2011-06-23