Savoidolmar med svamp och färs | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Savoidolmar med svamp och färs

Ett härligt recept på savoidolmar med svamp och färs. Du gör dolmarna av bland annat savoykål, blandfärs, champinjoner, timjan och grädde. De goda kåldolmarna serverar du med potatis eller ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Fräs blandfärsen med finhackad lök salt, timjan, peppar. Tärna champinjonerna fint och stek ihop med färsen.
  3. Koka upp lättsaltat vatten, stäng av plattan och lägg i savoibladen i 10 minuter så att de mjuknar.
  4. Tag upp och fyll med färsröran. Rulla ihop på "vårrullevis".
  5. Lägg en klick i mitten vik över, vik sidorna och rulla ihop, fäst ev. med en tandpetare vid behov. Lägg i ugnsfast form.
  6. Fräs svampen i en panna med en klick smör, salta och peppra, häll på buljongen och grädden, låt koka upp och häll över dolmarna.
  7. Ställ in i ugnen i 15-20 minuter. Servera gärna med koktpotatis eller ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 16 stora, fina blad savoykål
  • 400 g blandfärs
  • 100 g champinjoner
  • 1 liten gul lök
  • 1/2 stsk timjan
  • rapsolja till stekning
  • salt och peppar
Såsen
  • 3 dl kalvbuljong
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl svamp gärna trattkantareller om du har kvar i frysen efter höstens skörd
Lägg till i inköpslistan