Savoidolmar med svamp och färs

Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
1
Savoidolmar med svamp och färs

Ett härligt recept på savoidolmar med svamp och färs. Du gör dolmarna av bland annat savoykål, blandfärs, champinjoner, timjan och grädde. De goda kåldolmarna serverar du med potatis eller ris.

Savoidolmar med svamp och färs

Ingredienser

4 portioner
16   stora, fina blad savoykål
400 g  blandfärs
100 g  champinjoner
1   liten gul lök
1/2 tsk  timjan
rapsolja till stekning
salt och peppar

Såsen

3 dl  kalvbuljong
2 dl  matlagningsgrädde
2 dl  svamp gärna trattkantareller om du har kvar i frysen efter höstens skörd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Har gjort det 3 ggr., lika gott med lammfärs som med annan färs. Blandar i mera lök och svamp än receptet föreskriver. Ett vanligt savoykålhuvud har inte 16 stora fina blad, men det går alldeles utmärkt även om bladen är litet mindre. Prova savoykål!

Hans

2011-06-23

Testa liknande recept

Savoykålsdolmar med svamp
Betyg 4.2 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fläskkarré med champinjoner, savoykål och potatismos
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Färs- och svamppanna
Betyg 4.1 av 5.
38 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svampsås
Betyg 4.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Teriyakibuljong med viltskav
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Marinerad svamp
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga