Savoidolmar med svamp och färs

4
1
Savoidolmar med svamp och färs

Ett härligt recept på savoidolmar med svamp och färs. Du gör dolmarna av bland annat savoykål, blandfärs, champinjoner, timjan och grädde. De goda kåldolmarna serverar du med potatis eller ris.

Savoidolmar med svamp och färs

Ingredienser

4 portioner
16 stora, fina blad savoykål
400 g blandfärs
100 g champinjoner
1 liten gul lök
1/2 stsk timjan
rapsolja till stekning
salt och peppar

Såsen

3 dl kalvbuljong
2 dl matlagningsgrädde
2 dl svamp gärna trattkantareller om du har kvar i frysen efter höstens skörd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Hans

2011-06-23

Har gjort det 3 ggr., lika gott med lammfärs som med annan färs. Blandar i mera lök och svamp än receptet föreskriver. Ett vanligt savoykålhuvud har inte 16 stora fina blad, men det går alldeles utmärkt även om bladen är litet mindre. Prova savoykål!