Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sauce creole

Sauce creole är en fräsch och smakrik sås av finhackad lök, vitlök, grovhackade tomater, chilifrukt, citron och persilja. Späd såsen med öl eller vatten tills den blir ganska tunn.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 5 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken, pressa vitlöken, grovhacka tomaterna, finhacka chilifrukten.
  2. Blanda detta med senapen. Rör ner gräslök och persilja.
  3. Tillsätt limesaften samt oljan, lite i taget så att den blandar sig väl. Rör ner kaprisen och späd med vatten eller öl till en ganska tunn såskonsistens.

Ingredienser

Portioner: 5 dl
  • 1 gul lök
  • 10 vitlöksklyftor
  • 2 mogna tomater
  • 1 chilifrukt
  • 4 msk dijonsenap
  • 1 dl finskuren gräslök (eller salladslök)
  • 1 dl finhackad persilja
  • saften av 1 lime
  • 1 dl olja (t ex solrosolja)
  • 3 msk kapris
  • vatten (eller öl)
Lägg till i inköpslistan