Här är ett fräscht och gott recept på hemmagjorda chicken nuggets med mango chutney dipp som dessutom är snabblagat. Nuggetsen tillsammans med den söta men smakrika dippen och ris blir en utsökt och väldigt uppskattad rätt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2011
Rätten är gluten- och äggfri.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag gjorde inte egna kycklingnuggets utan använde mig av vegetariska nuggets från Hälsans kök, så jag kan egentligen bara bedöma såsen och salladen. Såsen var supergod, och passade väldigt bra ihop med nuggets. Gällande salladen så uteslöt jag fänkålen, då jag inte gillar att äta den rå. Blandade kålrot och savoykål och både jag och sambon gillade salladen. Serverade lite överblivet jasminris till och tillsammans smakade allt jättebra! Kan rekommenderas!
Marie
2012-11-13God kyckling om än lite balltig, toppengod dip men rå kålrot i salladen var ingen höjdare tyvärr.
Krister
2011-11-05Mycket omtyckt av både barn och vuxna!!
Carolin
2011-11-03