Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Chicken nuggets med mango chutneydipp

Här är ett fräscht och gott recept på hemmagjorda chicken nuggets med mango chutney dipp som dessutom är snabblagat. Nuggetsen tillsammans med den söta men smakrika dippen och ris blir en utsökt och väldigt uppskattad rätt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovriv kålroten. Ansa fänkålen och skär i tunna strimlor. Strimla vitkålen. Blanda kålrot, fänkål och vitkål i en skål. Häll på en dressing av olja, vinäger, salt och peppar. Ställ kallt.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skär kycklingen i ca 3 cm stora bitar. Krydda dem runtom med salt och peppar. Häll polentan på en tallrik. Rulla runt kycklingbitarna i mjölet.
  4. Stek kycklingbitarna i matfett ca 5 minuter i en stekpanna. Stektiden varierar lite beroende på hur stora bitarna är. Gör dippen under tiden.
  5. Mango chutneydipp: Blanda crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och curry i en skål. Smaka av med salt.
  6. Servera chicken nuggets med ris, mango chutneydipp och råkostsallad.

För alla

Rätten är gluten- och äggfri.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Stek gärna kycklingen i hälften smör, hälften olja. Smöret ger god smak medan oljan gör nuggetsarna krispiga.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g kålrot
  • 1/2 fänkål
  • 200 g vitkål
  • 3 msk olja
  • 1 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt till dressingen
  • 1 krm peppar till dressingen
  • 4 port ris (gärna basmati)
  • ca 600 g kycklingfilé
  • 1 1/2 dl polenta
  • matfett till stekning
  • salt och peppar
Mango chutneydipp
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl mango chutney
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1/2 tsk curry
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3044 kJ / 727 kCal