Chicken nuggets med mango chutneydipp
Här är ett fräscht och gott recept på hemmagjorda chicken nuggets med mango chutney dipp som dessutom är snabblagat. Nuggetsen tillsammans med den söta men smakrika dippen och ris blir en utsökt och väldigt uppskattad rätt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2011
Ingredienser
4 portioner
200 g kålrot
1/2 fänkål
200 g vitkål
3 msk olja
1 1/2 msk vitvinsvinäger
1 krm salt till dressingen
1 krm peppar till dressingen
4 port ris (gärna basmati)
ca 600 g kycklingfilé
1 1/2 dl polenta
matfett till stekning
salt
peppar
Mango chutneydipp
1 dl crème fraiche
1 dl mango chutney
1 tsk sambal oelek
1/2 tsk curry
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3044 KJ / 727 kCal
Fett20.6 g
Kolhydrater88.9 g
Protein43.7 g
Kommentarer
Jag gjorde inte egna kycklingnuggets utan använde mig av vegetariska nuggets från Hälsans kök, så jag kan egentligen bara bedöma såsen och salladen. Såsen var supergod, och passade väldigt bra ihop med nuggets. Gällande salladen så uteslöt jag fänkålen, då jag inte gillar att äta den rå. Blandade kålrot och savoykål och både jag och sambon gillade salladen. Serverade lite överblivet jasminris till och tillsammans smakade allt jättebra! Kan rekommenderas!
Marie
2012-11-13God kyckling om än lite balltig, toppengod dip men rå kålrot i salladen var ingen höjdare tyvärr.
Krister
2011-11-05Mycket omtyckt av både barn och vuxna!!
Carolin
2011-11-03