Ärtpesto

Dags för pesto? Ta ut svängarna med vår krämigt goda ärtpesto av gröna ärter och mandlar. Perfekt när du är på jakt efter ett recept på pesto utan pinjenötter! Den hemmagjorda peston passar strålande till pastarätter eller i en tomatsallad.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021

Ingredienser
8 portioner
300 g tinade frysta ärtor
100 g sötmandel (gärna skalad)
75 g riven parmesan
1 riven vitlöksklyfta
2 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl rapsolja
3 krm salt
1 krm svartpeppar
För alla
Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag följde receptet förutom att jag tillsatte en rejäl kvist basilika för att jag råkar ha massor. Galet gott som vi åt till panerad torsk. Går fint att ha på knäckebröd eller bara äta som det är. Kan tänka mig att ha detta som tillbehör även till fläskkött eller kyckling.
Anette
2021-08-01