Ärtpesto
Dags för pesto? Ta ut svängarna med vår krämigt goda ärtpesto av gröna ärter och mandlar. Perfekt när du är på jakt efter ett recept på pesto utan pinjenötter! Den hemmagjorda peston passar strålande till pastarätter eller i en tomatsallad.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021
Ingredienser
8 portioner
300 g tinade frysta ärtor
100 g sötmandel (gärna skalad)
75 g riven parmesan
1 riven vitlöksklyfta
2 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl rapsolja
3 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tog bort osten och lade till basilika, jättegott!
Carola
2024-08-18Lika god som budgetvariant med lagrad svensk ost och solrosfrön.
Birgitta
2024-05-263 krm salt?? Det är alldeles för mycket!
Margareta
2024-04-28