UNDER 30 MIN | Medel

Krämig ravioli med sparris och grön sås

Färsk pasta är en enkel genväg när du vill ha en snabb men god middagslösning! Servera ravioli med en sås på gröna ärter, stekt sparris och generöst med riven parmesan. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Grön sås: Skala och riv vitlöken. Hacka örterna grovt och mixa allt till en slät sås. 
  2. Skär ev bort den nedersta delen av sparrisen. Dela sparrisen i mindre bitar. Stek i olja några minuter tills den får lite färg men fortfarande är krispig.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av men spara 1–2 dl kokvatten (för 4 port). Blanda pastan med såsen, sparrisen och lite av kokvattnet till en krämig pasta. Toppa med parmesan.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri fylld pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri fylld pasta. Välj laktosfri yoghurt.
Gör äggfri: välj äggfri fylld pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Osten kan innehålla löpe.

Ingredienser

Portioner: 4
Grön sås
  • 1/2 riven vitlöksklyfta
  • 1/2 kruka persilja
  • 1/2 kruka dill
  • 1/2 kruka mynta
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 125 g frysta gröna ärter
  • 1/2 dl naturell yoghurt (10%)
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 1/4 dl vatten
  • 1 knippe sparris (à 250 g)
  • 1 msk olivolja
  • 500 g fylld färsk pasta (gärna ricotta och spenat)
  • 1/2 dl riven parmesanost