Krämig ravioli med sparris och grön sås

5
1
Krämig ravioli med sparris och grön sås

Färsk pasta är en enkel genväg när du vill ha en snabb men god middagslösning! Servera ravioli med en sås på gröna ärter, stekt sparris och generöst med riven parmesan. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020

Krämig ravioli med sparris och grön sås

Ingredienser

4 portioner

Grön sås

1/2
riven vitlöksklyfta
1/2
kruka persilja
1/2
kruka dill
1/2
kruka mynta
1 tsk
finrivet citronskal
1 msk
färskpressad citronjuice
125 g
frysta gröna ärtor
1/2 dl
naturell yoghurt (10%)
1 tsk
salt
1 msk
olivolja
1/4 dl
vatten
1
knippe sparris (à 250 g)
1 msk
olivolja
500 g
fylld färsk pasta (gärna ricotta och spenat)
1/2 dl
riven parmesanost

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri fylld pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri fylld pasta. Välj laktosfri yoghurt.
Gör äggfri: välj äggfri fylld pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Monika

2020-05-27

Skall prova, vart tog ärtorna vägen ?

Redaktionen ICAse

2020-05-27

Hej Monika! I steg 1 Grön sås ska du mixa alla ingredienser (inkl ärterna) till en sås. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina

Testa liknande recept