Krämig ravioli med sparris och grön sås
Färsk pasta är en enkel genväg när du vill ha en snabb men god middagslösning! Servera ravioli med en sås på gröna ärter, stekt sparris och generöst med riven parmesan. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020
Ingredienser
4 portioner
Grön sås
1/2 riven vitlöksklyfta
1/2 kruka persilja
1/2 kruka dill
1/2 kruka mynta
1 tsk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
125 g frysta gröna ärtor
1/2 dl naturell yoghurt (10%)
1 tsk salt
1 msk olivolja
1/4 dl vatten
1 knippe sparris (à 250 g)
1 msk olivolja
500 g fylld färsk pasta (gärna ricotta och spenat)
1/2 dl riven parmesan eller annan lagrad hårdost
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Skall prova, vart tog ärtorna vägen ?
Monika
2020-05-27Hej Monika! I steg 1 Grön sås ska du mixa alla ingredienser (inkl ärterna) till en sås. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-05-27