Sardellgrillad torskrygg med sparris och mynta

Betyg 3.9 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Sardellgrillad torskrygg med sparris och mynta

Grillad torskrygg som täcks med ett smältande gott sardellsmör. Blanda ihop sardellkräm med smör, gräslök, vitlök och lite peppar. Bred på sardellsmöret på torskryggen och grilla i foliepaket. Servera med sparris och och nykokt färskpotatis.

Sardellgrillad torskrygg med sparris och mynta

Ingredienser

4 portioner

Torskrygg

600 g färsk eller fryst torskrygg
1/2 kruka gräslök
50 g rumstempererat smör med havssalt
3 msk sardellcrème
1 vitlöksklyfta
peppar
grill- och ugnsfolie

Sparris

500 g grön sparris
1 silverlök
1 kruka mynta
1 citron
2 msk olivolja
salt

Till servering

färskpotatis

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Så god och lätt att göra. Dubblar smöret😊

    Lena

  • Gott, använde gröna bönor istället för sparris med gott resultat

    Stefan

Näringsvärde per portion

Energi2993 KJ / 715 kCal
Fett52.5 g
Salt0.8 g
Kolhydrater25.8 g
Protein33.7 g

Testa liknande recept

  • Deviled eggs med sardeller och räkor
    Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Flarn med sardeller och sparris
    Betyg 3.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillad torsk i folie
    Betyg 3.6 av 5.42 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad