Purjolökstarte med ansjoviskräm

3
1
Purjolökstarte med ansjoviskräm

En bra bufférätt som också fungerar utmärkt som förrätt. Ugnsbakad hel purjolök med smak av ansjovisspad läggs på smördeg och blir till festlig purjolökstarte. Serveras med mustig ansjoviskräm.

Purjolökstarte med ansjoviskräm

Ingredienser

6 portioner

Purjolökstarte

2 purjolökar
2 burkar ansjovisfilé (à 100 g)
50 g smör
1 kruka dill
salt och svartpeppar
250 g färsk smördeg (rektangulär)
2 äggulor
ugnsfolie

Ansjoviskräm

1 kruka gräslök
ansjovisfiléer
2 dl crème fraiche

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på smördegen.
Gör äggfri: byt ut äggulorna mot vatten eller mjölk att pensla med.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, smördeg och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett, mjölkproteinfri smördeg och byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Margareta

2014-04-08

Jag ville inte ge någon kommentar, jag bara klickade här för jag trodde att jag skulle få se den kommentar som tydligen gett receptet enbart en stjärna. Själv skulle jag aldrig göra något så bökigt.

Näringsvärde per portion

Energi 1949 KJ / 466 kCal
Fett 36.7 g
Salt 3.1 g
Kolhydrater 23.2 g
Protein 10.3 g
Läs mer om näringsvärden