Purjolökstarte med ansjoviskräm

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
1
Purjolökstarte med ansjoviskräm

En bra bufférätt som också fungerar utmärkt som förrätt. Ugnsbakad hel purjolök med smak av ansjovisspad läggs på smördeg och blir till festlig purjolökstarte. Serveras med mustig ansjoviskräm.

Purjolökstarte med ansjoviskräm

Ingredienser

6 portioner

Purjolökstarte

2 purjolökar
2 burkar ansjovisfilé (à 100 g)
50 g smör
1 kruka dill
salt
svartpeppar
250 g färsk smördeg (rektangulär)
2 äggulor
ugnsfolie

Ansjoviskräm

1 kruka gräslök
ansjovisfiléer
2 dl crème fraiche

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Jag ville inte ge någon kommentar, jag bara klickade här för jag trodde att jag skulle få se den kommentar som tydligen gett receptet enbart en stjärna. Själv skulle jag aldrig göra något så bökigt.

Margareta

2014-04-08

Näringsvärde per portion

Energi1949 KJ / 466 kCal
Fett36.7 g
Salt3.1 g
Kolhydrater23.2 g
Protein10.3 g

Testa liknande recept

Cheddarrullar med gräslökssmetana
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sardellgrillad torskrygg med sparris och mynta
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Klassisk gubbröra
Betyg 2.5 av 5.
1315 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammfärscigarrer med spenat och lök
Betyg 3.4 av 5.
48 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Äggröra med gräddkokt persilja och ansjovis
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bakad rotselleri med ansjovismajonnäs och rostad lök
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga