Purjolökstarte med ansjoviskräm
En bra bufférätt som också fungerar utmärkt som förrätt. Ugnsbakad hel purjolök med smak av ansjovisspad läggs på smördeg och blir till festlig purjolökstarte. Serveras med mustig ansjoviskräm.
Ingredienser
6 portioner
Purjolökstarte
2 purjolökar
2 burkar ansjovisfilé (à 100 g)
50 g smör
1 kruka dill
salt
svartpeppar
250 g färsk smördeg (rektangulär)
2 äggulor
ugnsfolie
Ansjoviskräm
1 kruka gräslök
ansjovisfiléer
2 dl crème fraiche
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1949 KJ / 466 kCal
Fett36.7 g
Salt3.1 g
Kolhydrater23.2 g
Protein10.3 g
Kommentar
Jag ville inte ge någon kommentar, jag bara klickade här för jag trodde att jag skulle få se den kommentar som tydligen gett receptet enbart en stjärna. Själv skulle jag aldrig göra något så bökigt.
Margareta
2014-04-08