En härligt matig och fräsch salladsrätt med smak av Kalifornien. Tärna mangon och mixa spenaten med örterna medan quinoan kokar. Sedan är det bara att blanda och smula över feta. Servera gärna kryddpeppar- och paprikastekt kyckling till.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grekisk originalfeta eller laktosfri salladsost. Välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu och matyoghurt med mjölkfritt yoghurtalternativ.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Men jag tog 4 dl okokt quinoa och det kändes väldigt mycket i förhållande till övriga ingredienser. Mer mango, Avocado, fetaost och lime vid serveringen. Väldigt mättande och fräscht.
Carina
2021-01-271 dl röd chili? Är det verkligen rätt?
Jezper
2020-03-02Hej Jezper! Ja det stämmer men du kan välja att tillsätta så mycket eller lite chili som du gillar. Lycka till Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-03-02Mycket uppskattat!
Stina
2019-11-17