Sanfran-quinoasallad med mango
En härligt matig och fräsch salladsrätt med smak av Kalifornien. Tärna mangon och mixa spenaten med örterna medan quinoan kokar. Sedan är det bara att blanda och smula över feta. Servera gärna kryddpeppar- och paprikastekt kyckling till.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013
Ingredienser
4 portioner
4 dl quinoa
1 dl gul eller röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
4 salladslökar
2 påsar babyspenat (á 65 g)
1 kruka koriander
1 kruka mynta
1 stor, mogen mango
2 lime
1 mogen avokado
50 g fetaost
1 ask smörgåskrasse
4 msk naturell yoghurt
4 msk olivolja
1 1/2 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1760 KJ / 421 kCal
Fett23 g
Salt3.78 g
Kolhydrater40 g
Protein10 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Var fräscht och gott men tog bara ca 1 msk chili och vi tyckte det räckte.
Monica
2024-06-10Jättegott! Men jag tog 4 dl okokt quinoa och det kändes väldigt mycket i förhållande till övriga ingredienser. Mer mango, Avocado, fetaost och lime vid serveringen. Väldigt mättande och fräscht.
Carina
2021-01-271 dl röd chili? Är det verkligen rätt?
Jezper
2020-03-02Hej Jezper! Ja det stämmer men du kan välja att tillsätta så mycket eller lite chili som du gillar. Lycka till Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-03-02