Sanfran-quinoasallad med mango

35
4
Sanfran-quinoasallad med mango

En härligt matig och fräsch salladsrätt med smak av Kalifornien. Tärna mangon och mixa spenaten med örterna medan quinoan kokar. Sedan är det bara att blanda och smula över feta. Servera gärna kryddpeppar- och paprikastekt kyckling till.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013

Sanfran-quinoasallad med mango

Ingredienser

4 portioner
4 dl quinoa
1 dl gul eller röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
4 salladslökar
2 påsar babyspenat (á 65 g)
1 kruka koriander
1 kruka mynta
1 stor, mogen mango
2 lime
1 mogen avokado
50 g fetaost
1 ask smörgåskrasse
4 msk naturell yoghurt
4 msk olivolja
1 1/2 tsk salt
1 krm peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grekisk originalfeta eller laktosfri salladsost. Välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu och matyoghurt med mjölkfritt yoghurtalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Carina

2021-01-27

Jättegott! Men jag tog 4 dl okokt quinoa och det kändes väldigt mycket i förhållande till övriga ingredienser. Mer mango, Avocado, fetaost och lime vid serveringen. Väldigt mättande och fräscht.

Jezper

2020-03-02

1 dl röd chili? Är det verkligen rätt?

Redaktionen ICAse

2020-03-02

Hej Jezper! Ja det stämmer men du kan välja att tillsätta så mycket eller lite chili som du gillar. Lycka till Hälsningar Ulrika

Stina

2019-11-17

Mycket uppskattat!

Näringsvärde per portion

Energi 1760 KJ / 421 kCal
Fett 23 g
Salt 378 g
Kolhydrater 40 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden