Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sanfran-quinoasallad med mango

En härligt matig och fräsch salladsrätt med smak av Kalifornien. Tärna mangon och mixa spenaten med örterna medan quinoan kokar. Sedan är det bara att blanda och smula över feta. Servera gärna kryddpeppar- och paprikastekt kyckling till.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg quinoan i en kastrull och häll på vatten så att det täcker och lite till.
  2. Koka under lock 15 minuter.
  3. Häll av och skölj den i kallt vatten. Låt rinna av väl. 
  4. Dela och kärna ur chilin.
  5. Strimla chili och salladslök.
  6. Mixa chili, salladslök, spenat, koriander och mynta (spara några blad till garnering) med stavmixer eller i blender tills det är finhackat. 
  7. Dela, kärna ur och skär mangon i cm-stora bitar.
  8. Blanda quinoan med spenathacket färskpressad limejuice, olja, salt och peppar. 
  9. Lägg upp quinoan på ett fat och strö över mangon.
  10. Dela och kärna ur avokadon. Använd en tesked för att gröpa ut innehållet i små bitar över salladen.
  11. Smula över fetaosten, strö över mynta och klippt krasse.
  12. Klicka över yoghurt.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grekisk originalfeta eller laktosfri salladsost. Välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu och matyoghurt med mjölkfritt yoghurtalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl quinoa
  • 1 dl gul eller röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 4 salladslökar
  • 2 påsar babyspenat (á 65 g)
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka mynta
  • 1 stor, mogen mango
  • 2 lime
  • 1 mogen avokado
  • 50 g fetaost
  • 1 ask smörgåskrasse
  • 4 msk naturell yoghurt
  • 4 msk olivolja
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1760 kJ / 421 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept