Sandefjordsås

Sandefjordsåsen härstammar från Norge och består av lika delar grädde, crème fraiche och smör som smaksätts med dill, gräslök och rom. Såsen passar perfekt till all typ av fisk och skaldjur, men även till både vit och grön sparris.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi2108 KJ / 504 kCal
Fett53 g
Salt2.6 g
Kolhydrater3 g
Protein5 g
Kommentarer
Nej
Louis
2025-07-19Suverän till stekt gös & kokt potatis. Svårt tänka mig den kan bli så mycket godare, men testar nog nästa gång med några droppar fiskfond i som någon föreslog i kommentarerna.
Göran
2025-07-14Enkel och mycket god till fisk särskilt
Katarina
2025-07-14