Sandefjordsås

Betyg 4.6 av 5.110 personer har röstat
Receptet har 23 kommentarer
Sandefjordsås

Sandefjordsåsen härstammar från Norge och består av lika delar grädde, crème fraiche och smör som smaksätts med dill, gräslök och rom. Såsen passar perfekt till all typ av fisk och skaldjur, men även till både vit och grön sparris.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022

Sandefjordsås

Ingredienser

ca 3 dl
1/2 kruka dill
1/2 kruka gräslök
1 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
100 g rumsvarmt smör
75 g stenbitsrom
1 tsk färskpressad citronjuice
salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

23 st
  • Uderbar

    Jennie

  • Suverän. Underbar till röding, lax och laxöring. Även god utan örterna

    Margareta

  • Nej

    Louis

Näringsvärde per dl

Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi2108 KJ / 504 kCal
Fett53 g
Salt2.6 g
Kolhydrater3 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Romsås med röd stenbitsrom
    Betyg 3.9 av 5.106 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Romröra
    Betyg 2.9 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Romdipp med chips
    Betyg 4.7 av 5.79 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fisk med kall räk- och romsås
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Västkustsill
    Betyg 4.7 av 5.51 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad