Salviastekt kalvstek med syrlig äppelröra
Gläd sinnena med salviastekt kalvstek i sällskap med syrlig äppelröra och rosépepparkryddad bönsallad. Kalvsteken kryddas med färsk salvia, de smörstekta äpplena blandas med créme fraiche och olika sorters bönor samsas med färsk spenat och parmesan i salladsskålen. Bon appetit!
Ingredienser
6 portioner
1 1/5 kg kalvstek
salt och peppar
1 kruka salvia
1 msk smör eller margarin
4 röda äpplen
1 msk smör eller margarin
2 msk strösocker
1 citron
2 dl crème fraiche
150 g haricot vert
150 g sockerärtor
1 förp kokta svarta bönor (à 400 g)
1 förp kokta kidneybönor (à 400 g)
3 msk olivolja
1/2 msk rosépeppar
65 g babyspenat
95 g hyvlad parmesan
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, byt till laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkprotienfritt matfett eller olja. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2908 KJ / 696 kCal
Fett31.5 g
Kolhydrater30.6 g
Protein67.6 g
Kommentar
Det blir nog jätte gott, men jag tror jag tar en älgkalvstek istället.
Margit
2015-03-26