Salviastekt kalvstek med syrlig äppelröra
Gläd sinnena med salviastekt kalvstek i sällskap med syrlig äppelröra och rosépepparkryddad bönsallad. Kalvsteken kryddas med färsk salvia, de smörstekta äpplena blandas med créme fraiche och olika sorters bönor samsas med färsk spenat och parmesan i salladsskålen. Bon appetit!
Ingredienser
6 portioner
1 1/5 kg kalvstek
salt och peppar
1 kruka salvia
1 msk smör eller margarin
4 röda äpplen
1 msk smör eller margarin
2 msk strösocker
1 citron
2 dl crème fraiche
150 g haricot vert
150 g sockerärtor
1 förp kokta svarta bönor (à 400 g)
1 förp kokta kidneybönor (à 400 g)
3 msk olivolja
1/2 msk rosépeppar
65 g babyspenat
95 g hyvlad parmesan
För alla
Fri från gluten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, byt till laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölksproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkprotienfritt matfett eller olja. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2908 KJ / 696 kCal
Fett31.5 g
Kolhydrater30.6 g
Protein67.6 g
Kommentar
Det blir nog jätte gott, men jag tror jag tar en älgkalvstek istället.
Margit
2015-03-26