Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Salviastekt kalvstek med syrlig äppelröra

Gläd sinnena med salviastekt kalvstek i sällskap med syrlig äppelröra och rosépepparkryddad bönsallad. Kalvsteken kryddas med färsk salvia, de smörstekta äpplena blandas med créme fraiche och olika sorters bönor samsas med färsk spenat och parmesan i salladsskålen. Bon appetit!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Putsa kalvsteken. Salta och peppra den runt om. Grovhacka salvian.
  3. Bryn steken i matfettet i en stekpanna. Rulla sedan steken i drygt hälften av salvian. Lägg den i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen ca 2 timmar eller tills innertemperaturen  är 70°C. Linda in steken i fuktat smörpapper och låt den vila minst 15 minuter.
  4. Skär äpplena i tärningar och stek dem i matfettet i en stekpanna. När de börjar få färg, strö över sockret och stek tills det smält. Ta av stekpannan från värmen. Riv skalet från citronen och pressa ur saften. Rör ner skal och saft i äpplena. Blanda dem med crème fraichen och smaka av med salt och peppar.
  5. Ansa haricots vertsen och koka dem mjuka i saltat vatten. Låt rinna av ordentligt. Finstrimla sockerärterna på längden. Skölj de svarta- och kidneybönorna i kallt vatten och låt rinna av.
  6. Stek haricots verts i olivoljan med mortlad rosépeppar och resten av salvian. Lägg dem i en stor bunke och vänd ner sockerärterna och bönorna. Salta och peppra och vänd ner spenat och parmesan.
  7. Skiva kalvsteken i tunna skivor. Servera med äppelröran och bönsalladen.

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, byt till laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölksproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkprotienfritt matfett eller olja. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 1/5 kg kalvstek
  • salt och peppar
  • 1 kruka salvia
  • 1 msk smör eller margarin
  • 4 röda äpplen
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk strösocker
  • 1 citron
  • 2 dl crème fraiche
  • 150 g haricot vert
  • 150 g sockerärtor
  • 1 förp kokta svarta bönor (à 400 g)
  • 1 förp kokta kidneybönor (à 400 g)
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 msk rosépeppar
  • 65 g babyspenat
  • 95 g hyvlad parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2908 kJ / 696 kCal