UNDER 45 MIN | Medel

Halstrade laxspett med bönsallad

Busenkla laxspett som halstras snabbt i grillpanna och serveras med en fräsch bönsallad med laktosfri salladsost. En rätt som passar lika bra på buffébordet som till förrätt till många personer. Perfekt när någon i sällskapet är laktosintolerant.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 små spett portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bönsallad: Häll av och skölj bönorna. Finhacka rödlöken. Blanda samman olivolja, balsamvinäger, salt, peppar, timjan och rödlök.
  2. Smula osten och vänd ihop med bönorna. Häll över dressingen, vänd ihop, smaka av med salt och peppar.
  3. Spett: Skär laxen i stavar 6 x 2 cm. Trä upp på spett. Krossa rosépepparn och blanda med saltet, häll upp på ett fat.
  4. Hetta upp en grillpanna och lägg i spetten, några i taget, vänd spetten runt ganska snabbt så att de får yta runt om. Vänd snabbt laxen i kryddblandningen och servera tillsammans med bönsalladen.

Recept och bild från Valio

Näringsberäkningen är per spett.

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut salladsost mot tofu eller annan mjölkproteinfri ostersättning.

Ingredienser

Portioner: 12 små spett
Bönsallad
  • 2 dl kokta röda bönor
  • 1 dl kokta stora vita bönor
  • 1 rödlök
  • 3 msk olivolja
  • 1 1/2 msk balsamvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 2 msk finhackad färsk timjan
  • 250 g laktosfri salladsost
Laxspett
  • 250 g kallrökt laxfilé i bit
  • 12 små träspett
  • 1 msk rosépeppar
  • 1 msk flingsalt

Näringsvärde
Per portion

Energi 633 kJ / 151 kCal