Kalkonfilé med vinbärssås & potatisbakelse
Festligt och utsökt recept på kalkonfilé med vinbärssås och potatisbakelse. En avancerad rätt, så om du vill ha en utmaning i köket är det något för dig! Kalkonen, vinbärssåsen och potatisbakelsen med kantareller skapar en magisk smakkombination.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 1998
Ingredienser
6 portioner
3 kalkonfiléer (3 st motsvarar ca 750 g)
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
Vinbärsglaze
1 dl röd vinbärsgelé
1 pressad vitlöksklyfta
Sås
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1 dl rött vin
4 dl hönsbuljong
1/2 dl röd vinbärsgelé
1 msk tomatpuré
1 msk majsstärkelse
1 tsk rödvinsvinäger
1/2 tsk salt
1/2 krm vitpeppar
1 msk smör (till uppvärmningen)
Potatisbakelse
500 g frysta förvälld kantareller (500 g frysta motsvarar 500 g blandsvamp på burk)
1/2 msk smör
2 dl vispgrädde
1 tsk färsk hackad timjan (1 tsk färsk motsvarar ½ msk torkad)
1/2 tsk salt
1 krm peppar
3 bakpotatisar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Till servering
röda vinbär
frysta haricots verts (bönor)
broccolibuketter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En favorit som vi tillagat flera nyårsaftnar. Men att 1 tsk färsk timjan skulle motsvara 1/2 msk torkad verkar bakvänt?
Joakim
2023-12-30Supergott men såsen måste reduceras mycket mer
Daniel
2020-12-25Supergott
Daniel
2020-12-25