Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Örtstekt kalkon på lantbröd med sherryvinäger

Ett fantastiskt recept på örtstekt kalkon på lantbröd med sherryvinäger! Du behöver bland annat kalkonfilé, salladslök och vinäger. Passar bra att servera till fest, gärna med pommes frites.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa, skölj och finstrimla vår-/salladslöken.
  2. Krydda kalkonskivorna med salt och peppar och stek dem i olja i en het lättoljad stekpanna, 3-5 minuter på varje sida. Strö över salvian.
  3. Lägg lantbrödskivor på tallrikar och lägg på kalkonen.
  4. Koka ur pannan med vinäger och socker. Koka bort cirka hälften av vätskan. Rör ner den strimlade vår-/salladslöken och smöret. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skeda såsen över kalkonen. Servera med en härlig caesarsallad och kanske pommes frites.

I näringsberäkningen ingår grönsallat och pommes frites.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g kalkonfilé
  • 7 salladslökar
  • olja
  • 2 msk finhackad färsk salvia
  • 1/2 dl balsamvinäger eller sherryvinäger
  • 1/2 tsk socker
  • 1 msk smör
  • 4 lantbrödsskivor
Till servering
  • grönsallad
  • pommes frites
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2698 kJ / 644 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden