Salviagrillade kotlettracks med bacon- och granatäpplerelish

2
0
Salviagrillade kotlettracks med bacon- och granatäpplerelish

Dessa salviagrillade kotlettracks serveras med Moghrabiah, en större typ av couscous och en härligt god relish gjord på bacon och granatäpple. Det möra och saftiga köttet får ännu mer smak av att benet följer med kotletten. Dessutom styckad så att det blir ett praktiskt handtag att hålla i.

Salviagrillade kotlettracks med bacon- och granatäpplerelish

Ingredienser

4 portioner

Kotlettracks

1 msk chilipulver
1 msk ungerskt sött paprikapulver
2 tsk flingsalt
2 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk torkad salvia
2 msk olivolja
4 skivor kotlettracks med ben av rapsgris

Bacon- och granatäpplerelish

1 l vatten
250 g strimlad bacon
2 1/2 dl kycklingbuljong
1 dl granatäpplesirap
1 1/2 - 2 dl rostade pinjenötter
2 - 3 dl granatäppelkärnor
1/2 tsk rostade, grovmortlade kardemummakärnor
nymald svartpeppar
salt

Vitlöks- couscous

1 msk smör
2 msk olivolja
2 - 3 hackade vitlöksklyftor
1 - 2 tsk chiliflakes
4 port kokt stor couscous (gärna Moghrabiah)
1 - 2 msk vitvinsvinäger
salt och svartpeppar
2 dl grovhackad persilja

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.Recept och bild från Scan.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4659 KJ / 1114 kCal
Fett 77 g
Salt 55 g
Kolhydrater 59 g
Protein 47 g
Läs mer om näringsvärden