Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Salviagrillade kotlettracks med bacon- och granatäpplerelish

Dessa salviagrillade kotlettracks serveras med Moghrabiah, en större typ av couscous och en härligt god relish gjord på bacon och granatäpple. Det möra och saftiga köttet får ännu mer smak av att benet följer med kotletten. Dessutom styckad så att det blir ett praktiskt handtag att hålla i.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Racks: Blanda ihop chilipulver, paprikapulver, salt, peppar, salvia och olja till en marinad.
  2. Pensla kotlettracksen på båda sidorna, låt ligga för att marinera i 20-30 minuter.
  3. Grilla kotlettracksen tills innertemperaturen är 70°C.
  4. Relish: Koka upp vattnet och koka baconstrimlorna i 30 sekunder, slå av vattnet i ett durkslag.
  5. Koka upp buljong och bacon, sänk värmen och sjud tills nästan all vätska reducerats bort. Tillsätt granatäpplesirap, låt sjuda in i baconet, vänd i pinjenötter och granatäpplekärnor samt den mortlade kardemumman.
  6. Fortsätt värma på låg temperatur i ca 5 minuter, smaka av med svartpeppar och ev lite salt.
  7. Couscous: Hetta upp en panna med smör och olja, tillsätt vitlök och chiliflakes, stek tills vitlöken blir gyllenbrun och tillsätt den kokta couscousen.
  8. Stek couscous på medelhög värme i 5-7 minuter och smaka av med vinäger, salt och peppar. Vänd i persiljan innan servering.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild från Scan.

Ingredienser

Portioner: 4
Kotlettracks
  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk ungerskt sött paprikapulver
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk torkad salvia
  • 2 msk olivolja
  • 4 skivor kotlettracks med ben av rapsgris
Bacon- och granatäpplerelish
  • 1 l vatten
  • 250 g strimlad bacon
  • 2 1/2 dl kycklingbuljong
  • 1 dl granatäpplesirap
  • 2 dl rostade pinjenötter
  • 3 dl granatäppelkärnor
  • 1/2 tsk rostade, grovmortlade kardemummakärnor
  • nymald svartpeppar
  • salt
Vitlöks- couscous
  • 1 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 2 tsk chiliflakes
  • 4 port kokt stor couscous (gärna Moghrabiah)
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl grovhackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 4659 kJ / 1114 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept