Salviagrillade kotlettracks med bacon- och granatäpplerelish

2
0
Salviagrillade kotlettracks med bacon- och granatäpplerelish

Dessa salviagrillade kotlettracks serveras med Moghrabiah, en större typ av couscous och en härligt god relish gjord på bacon och granatäpple. Det möra och saftiga köttet får ännu mer smak av att benet följer med kotletten. Dessutom styckad så att det blir ett praktiskt handtag att hålla i.

Skriv ut
Salviagrillade kotlettracks med bacon- och granatäpplerelish

Ingredienser

4 portioner

Kotlettracks

1 msk
chilipulver
1 msk
ungerskt sött paprikapulver
2 tsk
flingsalt
2 tsk
grovmalen svartpeppar
1 tsk
torkad salvia
2 msk
olivolja
4
skivor kotlettracks med ben av rapsgris

Bacon- och granatäpplerelish

1 l
vatten
250 g
strimlad bacon
2 1/2 dl
kycklingbuljong
1 dl
granatäpplesirap
1 1/2 - 2 dl
rostade pinjenötter
2 - 3 dl
granatäppelkärnor
1/2 tsk
rostade, grovmortlade kardemummakärnor
-
nymald svartpeppar
-
salt

Vitlöks- couscous

1 msk
smör
2 msk
olivolja
2 - 3
hackade vitlöksklyftor
1 - 2 tsk
chiliflakes
4
port kokt stor couscous (gärna Moghrabiah)
1 - 2 msk
vitvinsvinäger
-
salt och svartpeppar
2 dl
grovhackad persilja

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.Recept och bild från Scan.
Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4659 KJ / 1114 kCal
Fett 77 g
Salt 5.5 g
Kolhydrater 59 g
Protein 47 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept