Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Muhammara-kryddig paprikaröra

Kryddig röra gjord med paprika, rostade valnötter, vitlök och granatäppelsirap. Passar perfekt som dippsås eller till mezemåltiden!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ca 4 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen till 200°C.
  2. Halvera paprikan och kärna ur. Lägg på en bakpappersklädd plåt och ringla över olja. Ställ in i mitten av ugnen ca 30 minuter tills de är mjuka. Låt svalna.
  3. Mixa paprika och valnötter med övriga ingredienser till en slät röra. Garnera med granatäppelkärnor.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Ingredienser

Portioner: Ca 4 dl
  • 6 röda paprikor
  • 2 msk olja
  • 1 dl rostade valnötter
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 msk granatäpplesirap
  • 1 tsk salt
  • granatäppelkärnor till garnering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 522 kJ / 124 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer