Muhammara-kryddig paprikaröra

28
3
Muhammara-kryddig paprikaröra

Kryddig röra gjord med paprika, rostade valnötter, vitlök och granatäppelsirap. Passar perfekt som dippsås eller till mezemåltiden!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Muhammara-kryddig paprikaröra

Ingredienser

Ca 4 dl
6 röda paprikor
2 msk olja
1 dl rostade valnötter
1 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
2 vitlöksklyftor
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk granatäpplesirap
1 tsk salt
granatäppelkärnor till garnering

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Vanessa

2022-04-18

En klar favorit. Ja kör dock ajavar och grillad inlagd paprika istället för färska.(ofta man blir sugen på dipp på kävllen så snabbare och enklare) Granatäpple sirapen gör hela grejen tycker jag.. Hade inte velat vara utan den. Grymt gott

Lena

2021-07-24

Med dubbelt så mycket valnötter som enligt receptet så blev det jättegott! Granatäppelsirap kan tyckas onödigt men lyfter rätten och gör den mer libanesiskt.

Fredrik

2021-04-16

Blev jättegod utan krångel med granatäpplesirap. Hur ofta används det? Helt onödigt. Gör bara att folk inte orkar. Hade inte paprikapulver första gången. Smakade ingen skillnad med det heller. Men som sagt. Supergod! Rekommenderas!

Näringsvärde per portion

Energi 522 KJ / 124 kCal
Fett 7 g
Salt 1.8 g
Kolhydrater 13 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden