Muhammara-kryddig paprikaröra
Kryddig röra gjord med paprika, rostade valnötter, vitlök och granatäppelsirap. Passar perfekt som dippsås eller till mezemåltiden!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018
Ingredienser
ca 4 dl
6 röda paprikor
2 msk olja
1 dl rostade valnötter
1 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
2 vitlöksklyftor
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk granatäpplesirap
1 tsk salt
granatäppelkärnor till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi522 KJ / 124 kCal
Fett7 g
Salt1.8 g
Kolhydrater13 g
Protein2 g
Kommentarer
En klar favorit. Ja kör dock ajavar och grillad inlagd paprika istället för färska.(ofta man blir sugen på dipp på kävllen så snabbare och enklare) Granatäpple sirapen gör hela grejen tycker jag.. Hade inte velat vara utan den. Grymt gott
Vanessa
2022-04-18Med dubbelt så mycket valnötter som enligt receptet så blev det jättegott! Granatäppelsirap kan tyckas onödigt men lyfter rätten och gör den mer libanesiskt.
Lena
2021-07-24Blev jättegod utan krångel med granatäpplesirap. Hur ofta används det? Helt onödigt. Gör bara att folk inte orkar. Hade inte paprikapulver första gången. Smakade ingen skillnad med det heller. Men som sagt. Supergod! Rekommenderas!
Fredrik
2021-04-16