Muhammara-kryddig paprikaröra

27
2
Muhammara-kryddig paprikaröra

Kryddig röra gjord med paprika, rostade valnötter, vitlök och granatäppelsirap. Passar perfekt som dippsås eller till mezemåltiden!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Muhammara-kryddig paprikaröra

Ingredienser

Ca 4 dl
6
röda paprikor
2 msk
olja
1 dl
rostade valnötter
1 tsk
chilipulver
2 tsk
paprikapulver
2
vitlöksklyftor
1 msk
färskpressad citronjuice
1 msk
granatäpplesirap
1 tsk
salt
-
granatäppelkärnor till garnering

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Lena

2021-07-24

Med dubbelt så mycket valnötter som enligt receptet så blev det jättegott! Granatäppelsirap kan tyckas onödigt men lyfter rätten och gör den mer libanesiskt.

Fredrik

2021-04-16

Blev jättegod utan krångel med granatäpplesirap. Hur ofta används det? Helt onödigt. Gör bara att folk inte orkar. Hade inte paprikapulver första gången. Smakade ingen skillnad med det heller. Men som sagt. Supergod! Rekommenderas!

Näringsvärde per portion

Energi 522 KJ / 124 kCal
Fett 7 g
Salt 1.8 g
Kolhydrater 13 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept