Salviabräserad fläskkotlett med oliver och sellerimos

Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Salviabräserad fläskkotlett med oliver och sellerimos

Denna salviabräserade fläskkotlett med oliver och sellerimos är en god klassiker i ny tappning. Kotletterna vända i mjöl får en härlig smak av att tillagas med oliver, persilja, hönsbuljong och salvia före de äts ihop med mos av selleri och potatis.

Salviabräserad fläskkotlett med oliver och sellerimos

Ingredienser

4 portioner
600 g skalad potatis
300 g skalad rotselleri
2 - 2 1/2 dl mjölk
50 g smör
salt
svartpeppar
250 g steklök
4 fläskkotletter
1/2 dl mjöl
2 msk smör eller margarin
3 dl hönsbuljongtärning (vatten och buljongtärning eller fond)
1 msk hackad färsk salvia
1 dl oliver
2 msk hackad persilja

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Det här har blivit en familjefavorit! Lagar den flera ggr om året, lätt och gott. I går var det måndagsmiddag men ofta serverar vi med vin och fina tillbehör och njuter som en festmåltid :-)

    Mica

Näringsvärde per portion

Energi2220 KJ / 531 kCal
Fett24.6 g

Testa liknande recept

  • Kotlettgryta med potatis och apelsin
    Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad