Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Saltstänkt spätta med vitlöksfräst spenat

En klassisk spätta med en modern fläkt finner du i detta trevliga recept. Lägg dina saltstänkta fiskrullar i en ugnsform och tillaga den under ett täcke av mumsig tomatröra. Servera din snabblagade spätta med smakrik vitlöksfräst spenat och ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Sätt ugnen på 200˚C.
  3. Skala, dela och strimla löken tunt. Finhacka sardellerna. Fräs löken i oljan ca 2 minuter i en stekpanna. Tillsätt sardeller, hela tomater, honung, kapris och persilja. Mosa tomaterna med en slev. Låt såsen småkoka ca 5 minuter.
  4. Koka ris eller bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  5. Torka rödspättafiléerna med hushållspapper. Skär bort det lösa skinnet på fiskens sidor. Krydda filéerna runtom med salt och peppar. Rulla ihop och lägg tätt i en ugnssäker, smord form. Häll över såsen. Sätt mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills fisken är klar. Rengör stekpannan och fortsätt med spenaten.
  6. Vitlöksfräst spenat: Skala och skär vitlöken i tunna skivor. Fräs vitlöken i matfettet ca 1 minut i stekpannan. Lägg i spenaten och låt den fräsa med någon minut. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera fisken med vitlöksfräst spenat, ris eller bulgur samt gärna bröd.

För alla

Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn, t ex glutenfri couscous eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Tips

Kockknepet: Spenatfylld spätta!
Det är gott att fylla fisken med den frästa spenaten. Börja då med spenaten. Fyll spättafiléerna med vitlöksfräst spenat medan tomatsåsen kokar. Följ sedan receptet i övrigt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g rödspättafilé
  • 1 rödlök
  • 6 raka sardeller
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk hela tomater (à ca 400 g)
  • 1 tsk honung
  • 2 msk kapris
  • 2 msk hackad persilja
  • 4 port ris eller bulgur
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
Vitlöksfräst spenat
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör eller margarin
  • 200 g färsk bladspenat
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2309 kJ / 552 kCal