Saltstänkt spätta med vitlöksfräst spenat

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
4
Saltstänkt spätta med vitlöksfräst spenat

En klassisk spätta med en modern fläkt finner du i detta trevliga recept. Lägg dina saltstänkta fiskrullar i en ugnsform och tillaga den under ett täcke av mumsig tomatröra. Servera din snabblagade spätta med smakrik vitlöksfräst spenat och ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2011

Saltstänkt spätta med vitlöksfräst spenat

Ingredienser

4 portioner
600 g  rödspättafilé
1   rödlök
6   raka sardeller
1 msk  olivolja
1   burk hela tomater (à ca 400 g)
1 tsk  honung
2 msk  kapris
2 msk  hackad persilja
4   port ris eller bulgur
1 tsk  salt
2 krm  peppar

Vitlöksfräst spenat

1   vitlöksklyfta
1 msk  smör eller margarin
200 g  färsk bladspenat

För alla

Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn, t ex glutenfri couscous eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Kockknepet: Spenatfylld spätta!
Det är gott att fylla fisken med den frästa spenaten. Börja då med spenaten. Fyll spättafiléerna med vitlöksfräst spenat medan tomatsåsen kokar. Följ sedan receptet i övrigt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Hej Liselotte! Det låter tyvärr som det var dålig fikskvalitet och om du har förpackningen kvar så kan du reklamera till vår Kundtjänst.

Redaktionen

2013-12-04

Ingen i familjen tyckte om det, inte ens hunden åt det. Möjligtvis dålig fiskkvalitet (ICAs rödspätta)

Liselotte

2013-11-28

Lät inte så gott när man läste receptet men det var jättegott!!

Carolin

2011-12-02

Näringsvärde per portion

Energi2309 KJ / 552 kCal
Fett8.9 g
Kolhydrater70.8 g
Protein42.5 g

Testa liknande recept

Peters magiska rödspätta
Betyg 3.6 av 5.
58 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Spätta meunière med hollandaise och bellaverde
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spättarullar med spenat och ost
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödspätta meunière
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta meunière med gubbröra
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta med dill- och citronsås
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga