Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Saltrostad potatis med grillad paprika

Somriga färskpotatisar rostas i ugnen tillsammans med intensiv olivolja och flingsalt och blandas därefter med suverän grillad paprika. En härlig potatissallad som är idealisk till det grillade köttet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda potatisen med oljan och saltet. Fördela potatisen i en ugnssäker form och ställ in 25-30 minuter i ugnen.
  3. Lägg upp potatisen i en vacker skål. Skär den grillade paprikan i grova bitar och vänd ner. Skeda lite av paprikaoljan över potatisen. Perfekt tillbehör till en grillad köttbit och fransk tomatsallad.

I näringsberäkningen ingår de föreslagna tillbehören

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg små färskpotatisar
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk flingsalt
  • svartpeppar
  • 1 burk grillad paprika (à 390 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2300 kJ / 551 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer