Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Enkel

Saltrostad majs

Majs som snacks är inte bara popcorn. Vanliga majskorn på burk blir ett minst lika gott tilltugg när du rostar dem i ugnen med lite olja och salt. Smaksätt med lite spiskummin, paprikapulver eller några stänk av chilisåsen sriracha för mer sting och karaktär.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Häll av och sprid ut majskornen på en bakpappersklädd plåt. 
  3. Rosta i ugnen i ca 1 timme. Ta ut plåten och blanda med olja och salt. Ställ in ytterligare ca 5 minuter på 225°C, tills majsen får lite färg.

Näringsberäkningen är per sats.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 1 burk majskorn (à 340 g)
  • 1 tsk olja
  • 1 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1137 kJ / 272 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer