Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rostad majssalsa med ost

Majs, ananas, spansk peppar, färsk koriander. Det här är en supergod majssalsa med ost som passar fint till tacobuffén! Lägg gärna upp grönsakerna var för sig istället för att blanda, så blir salsan genast mycket barnvänligare.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta fram majsen och låt den tina något om den är fryst. Rosta majsen i olja i en het stekpanna tills den fått färg ca 4 minuter. Låt svalna.
  2. Skär bort skal och stock från ananasen. Skär fruktköttet i tärningar. Skala och finhacka schalottenlöken.
  3. Hacka koriandern, även stjälkarna. Blanda allt med hackad chili i en skål. Smula över osten.
  4. Dressing: Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Häll den över salsan eller servera till, för en barnvänligare variant. Stänk ev över tabasco för mer drag.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost.
Gör mjölkproteinfri: ersätt salladsosten med tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl majskorn (gärna frysta, som är mindre söta)
  • 1 klyfta färsk ananas (1 klyfta motsvarar ca 450 g)
  • 1 schalottenlök
  • 1/2 kruka koriander
  • 1 msk finhackad jalapeño eller spansk peppar
  • 50 g salladsost
  • ev några stänk grön tabasco
  • 1 msk olja till stekning
Dressing
  • 3 msk olivolja
  • finrivet skal och juice av 1/2 lime
  • 1 tsk honung
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan