Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillbröd med bön- och chimichurrisalsa

Grädda bröd på grillen! Här ger vi brödet en smak av majs och chili, och serverar det ihop med en chimichurrisalsa med tomat och svarta bönor. Passar perfekt ihop med flank- eller flappstek.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grillbröd: Täck chilifrukten med kokande vatten och låt den ligga ca 20 minuter. Ta upp chilin, dela den och skrapa ur kärnorna. Hacka chilin till en puré.
  2. Låt majsen rinna av. Rosta den i en het stekpanna med olivoljan.
  3. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig. Blanda i olivolja, salt, chili, majs och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en deg. Använd resten av mjölet vid utbakning av bröden. Häll lite olivolja på degen och vänd runt så att den blir oljad runt om. Låt jäsa ca 1 timme i rumstemperatur övertäckt med bakduk.
  4. Ta upp degen på mjölad bänk och dela den i 8 bitar (för 4 port). Forma dem till runda bullar. Låt dem jäsa övertäckt ca 30 minuter i rumstemperatur.
  5. Kavla eller platta ut degen till tunna kakor och nagga dem med en gaffel.
  6. Pensling: Pensla med lite olivolja och strö på flingsalt. Grädda bröden på grillen tills de blåser upp sig lite, ca 1 minut. Vänd bröden och grädda dem färdigt 1 1/2-2 minuter beroende på värmen.
  7. Chimichurri: Skala lök och vitlök. Hacka all lök och persiljan.
  8. Rör ihop lök, vitlök, persilja, olivolja, citronsaft och chiliflakes i en skål. Smaksätt med salt.
  9. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Tärna tomaterna. Blanda dem och bönorna med chimichurrin.
  10. Till servering: Servera grillbrödet med salsa och skivat kött.

För alla

Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut grillbröd mot ett glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
Grillbröd med chili
  • 1 torkad chili guajillo
  • 340 g majskorn
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk färsk jäst (1 msk motsvarar ca 15 g)
  • 2 1/2 dl kallt vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • ca 6 1/2 dl vetemjöl (6 1/2 dl motsvarar ca 400 g)
Pensling
  • olivolja
  • flingsalt
Chimichurri
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 krukor persilja
  • 1 dl olivolja
  • 1 citron och pressad citronsaft (1 citron motsvarar 1/2 dl pressad citronsaft)
  • 3 krm chiliflakes, t ex red hot chilipeppar
  • 1 1/2 krm salt
  • 410 g kokta svarta bönor
  • 2 tomater
Till servering
  • flankstek eller flapsteak
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 4090 kJ / 979 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer