Grillbröd med bön- och chimichurrisalsa

11
0
Grillbröd med bön- och chimichurrisalsa

Grädda bröd på grillen! Här ger vi brödet en smak av majs och chili, och serverar det ihop med en chimichurrisalsa med tomat och svarta bönor. Passar perfekt ihop med flank- eller flappstek.

Grillbröd med bön- och chimichurrisalsa

Ingredienser

4 portioner

Grillbröd med chili

1 torkad chili guajillo
340 g majskorn
1 tsk olivolja
1 msk färsk jäst (1 msk motsvarar ca 15 g)
2 1/2 dl kallt vatten
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
ca 6 1/2 dl vetemjöl (6 1/2 dl motsvarar ca 400 g)

Pensling

olivolja
flingsalt

Chimichurri

1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 krukor persilja
1 dl olivolja
1 citron och pressad citronsaft (1 citron motsvarar 1/2 dl pressad citronsaft)
3 krm chiliflakes, t ex red hot chilipeppar
1 1/2 krm salt
410 g kokta svarta bönor
2 tomater

Till servering

flankstek eller flapsteak

För alla

Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut grillbröd mot ett glutenfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4090 KJ / 979 kCal
Fett 394 g
Salt 43 g
Kolhydrater 1035 g
Protein 469 g
Läs mer om näringsvärden