Grillbröd med bön- och chimichurrisalsa

Betyg 3.1 av 5.
11 personer har röstat
0
Grillbröd med bön- och chimichurrisalsa

Grädda bröd på grillen! Här ger vi brödet en smak av majs och chili, och serverar det ihop med en chimichurrisalsa med tomat och svarta bönor. Passar perfekt ihop med flank- eller flappstek.

Grillbröd med bön- och chimichurrisalsa

Ingredienser

4 portioner

Grillbröd med chili

1   torkad chili guajillo
340 g  majskorn
1 tsk  olivolja
1 msk  färsk jäst (1 msk motsvarar ca 15 g)
2 1/2 dl  kallt vatten
1 msk  olivolja
1 tsk  flingsalt
ca 6 1/2 dl  vetemjöl (6 1/2 dl motsvarar ca 400 g)

Pensling

olivolja
flingsalt

Chimichurri

1   rödlök
1   vitlöksklyfta
2   krukor persilja
1 dl  olivolja
1   citron och pressad citronsaft (1 citron motsvarar 1/2 dl pressad citronsaft)
3 krm  chiliflakes, t ex red hot chilipeppar
1 1/2 krm  salt
410 g  kokta svarta bönor
2   tomater

Till servering

flankstek eller flapsteak

För alla

Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut grillbröd mot ett glutenfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi4090 KJ / 979 kCal
Fett39.4 g
Salt4.3 g
Kolhydrater103.5 g
Protein46.9 g

Testa liknande recept

Grillad flankstek/flappstek med hoisinsås
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Chimichurri med rökt paprika
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Chimichurri
Betyg 4.1 av 5.
204 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad flankstek och lök med citron- och dragonsmör
Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Peppargrillad flankstek/flappstek med primörsallad
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga