Tösses äppelpaj med ale ”Äpp-ale-paj”

8
1
Tösses äppelpaj med ale ”Äpp-ale-paj”

Tössebageriet, som låg bakom succén semmelwrapen, tipsar nu om att ta vara på skörden i en äpp-ale-paj. Att låta äpplena marineras i ale innan de bakas gör att de behåller sin friska syrlighet, samtidigt som humlen i alen balanserar sötman och lyfter fram äppelsmaken.

Skriv ut
Tösses äppelpaj med ale ”Äpp-ale-paj”

Ingredienser

2 pajer

Mördegsbotten

1.75 dl
socker
300 g
smör
7.5 dl
vetemjöl
1
ägg

Äppelfyllning

330 ml
öl (gärna IPA, india pale ale)
2.25 dl
socker
1
vaniljstång
10
skalade skivade Granny Smith äpplen
1
citronklyfta
0.25 dl
cognac

Mandelmassafyllning

200 g
mandelmassa
100 g
smör
2
små ägg

Crunch

160 g
hasselnötter
1.5 dl
muscovadosocker
1.5 dl
farinsocker
ca 0.75 dl
vetemjöl
50 g
smör
0.5 tsk
salt

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Recept och bild i samarbete med Carlsberg.
Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

10/20/2016

��

Näringsvärde per portion

Energi 2173 KJ / 519 kCal
Fett 27 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 61 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept