Tösses äppelpaj med ale ”Äpp-ale-paj”

Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
1
Tösses äppelpaj med ale ”Äpp-ale-paj”

Tössebageriet, som låg bakom succén semmelwrapen, tipsar nu om att ta vara på skörden i en äpp-ale-paj. Att låta äpplena marineras i ale innan de bakas gör att de behåller sin friska syrlighet, samtidigt som humlen i alen balanserar sötman och lyfter fram äppelsmaken.

Tösses äppelpaj med ale ”Äpp-ale-paj”

Ingredienser

2 pajer

Mördegsbotten

1 3/4 dl socker
300 g smör
7 1/2 dl vetemjöl
1 ägg

Äppelfyllning

330 ml öl (gärna IPA, india pale ale)
2 1/4 dl socker
1 vaniljstång
10 skalade skivade Granny Smith äpplen
1 citronklyfta
1/4 dl cognac

Mandelmassafyllning

200 g mandelmassa
100 g smör
2 små ägg

Crunch

160 g hasselnötter
1 1/2 dl muscovadosocker
1 1/2 dl farinsocker
ca 3/4 dl vetemjöl
50 g smör
1/2 tsk salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

��

2016-10-20

Näringsvärde per portion

Energi2173 KJ / 519 kCal
Fett27 g
Salt0.5 g
Kolhydrater61 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Glass + öl = SorBeer
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mangodrink med vanilj
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ölmarinad
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Friterade lökringar med ljus lageröl
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppelspindlar
Betyg 3.5 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Öldrink med saffran ”Summer Saffron”
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga