Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Chokladtryffel med lakrits

Smarriga och delikata chokladtryfflar med lakrits! Lätta att göra själv och blir suveränt goda. Chokladtryfflar är ett mycket uppskattat julgodis av både stora och små!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 25 tryfflar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela vaniljstången på längden. Skrapa ner fröna i en kastrull. Tillsätt grädde, honung och vaniljstång. Koka upp. Ta upp vaniljstången. Ta kastrullen från värmen.
  2. Bryt chokladen och rör ner i den varma grädden så att den smälter. Klicka i smöret lite i taget och rör till en jämn smet.
  3. Mortla lakritsströsslet till chokladsmeten. Blanda ner i chokladsmeten och låt den svalna/stelna i kylen, ca 2 timmar.
  4. Mortla resterande lakritsströssel till fint pulver. Blanda med kakao. Rulla tryffelsmeten till små kulor och rulla dem i kakaoblandningen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller mjölk.

Ingredienser

Portioner: 25 tryfflar
  • 1/2 vaniljstång
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl honung
  • 250 g mörk choklad (med hög kakaohalt, ca 70%)
  • 50 g smör
  • 3 msk strössel med lakritssmak till chokladsmeten
  • 1 msk kakao
  • 1 msk strössel med lakritssmak till kakaoblandningen
Lägg till i inköpslistan