Saltinlagda citroner

Betyg 3.4 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Saltinlagda citroner

Använd gärna ekologiska, obesprutade citroner och salta in. Hacka och servera som tillbehör till fisk, kyckling eller lamm eller blanda i såser och grytor.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012

Saltinlagda citroner

Ingredienser

1 liter
8 ekologiska citroner
2 dl grovkornigt salt
4 dl kokande vatten
ca 6 dl olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Kan man göra likadant med alla citrusfrukter?

    Monica

    Hej Monica! Spännande fråga! Varför inte, jag tror dock att de bör ha lite kraftigare skal, de kan nog lätt bli mosiga annars. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Daremot att ha olivolja i kylen brukar göra att oljan stelnar. Men inte med rapsolja t.ex skall det ändå vara olivolja?

    Ylva

    Hej Ylva! Det blir godare med olivolja men fungerar självklart med rapsolja eller annan neutral olja också. Om du använder olivolja så är det bra att ta fram citronerna i god tid innan de ska ätas. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Skall de stå kallt med saltvattnet?

    Ylva

    Hej Ylva! Ja det stämmer, vi har nu förtydligat att de ska stå i kylen. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Konserverade citroner
    Betyg 4.4 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Sommarsill med citron
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Citronpicklad vit sparris
    Betyg 1 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad