Konserverade citroner
Ett enkelt recept på konserverade citroner. Du gör det av citroner, salt och vatten. När citronerna är färdiga kan de användas som smaksättare till exempelvis fisk, i grytor eller i sallader.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2004
Ingredienser
1 portion
citroner
salt
vatten
Gör så här
Tips
Låt 1/2-1 citron koka med i slutet av en fisk-, kyckling- eller grönsaksgryta och lyft sedan ur den. Eller skär den gula delen av skalet i tunna strimlor och tillsätt i en gryta, i couscous och sallader.
Tips 2! För variation kan man tillsätta kanel och/eller lagerblad i glasburken med citroner.
Tips 2! För variation kan man tillsätta kanel och/eller lagerblad i glasburken med citroner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej Lena! Tråkigt att höra, men ett tips är att använda ekologiska citroner eftersom de har tunnare skal än konventionellt odlade citroner.
Redaktionen
2013-12-04Det funkar inte. Har försökt två gånger med samma resultat. Citronerna blir inte konserverade, skalen förblir hårda och inte alls lika de man köper i Egypten och Marocco. Jag skulle tro att man behöver koka citronerna i saltet och vattnet. Återkommer när jag prövat.
Lena
2013-11-22