Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Konserverade citroner

Ett enkelt recept på konserverade citroner. Du gör det av citroner, salt och vatten. När citronerna är färdiga kan de användas som smaksättare till exempelvis fisk, i grytor eller i sallader.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tänk på att rengöra citronerna riktigt noga i varmt vatten, liksom glasburken som de ska ligga i (tvätta ur med kokande vatten).
  2. Skär varje citron i fyra klyftor, men citronen ska fortfarande sitta ihop i bottnen. Gnid in citronerna rikligt med salt, även invändigt.
  3. Tryck samman klyftorna och lägg dem i glasburken. Strö över ytterligare salt och häll över kokande vatten så att frukterna täcks. Lägg på en tyngd om citronerna inte täcks med vatten.
  4. Häll på lite olivolja som försegling. Sätt på ett lock som sluter tätt och låt burken stå i rumstemperatur i minst en månad. Välj gärna en vacker glasburk så blir det ett dekorativt inslag i köket.
  5. När skalen börjar mjukna och fruktköttet förlorar sin fasthet är citronerna färdiga att användas. Beroende på hur mogna de är kan det ta olika lång tid för skalet att mjukna. Förvara sedan de färdiga citronerna i kylskåp.

Tips

Låt 1/2-1 citron koka med i slutet av en fisk-, kyckling- eller grönsaksgryta och lyft sedan ur den. Eller skär den gula delen av skalet i tunna strimlor och tillsätt i en gryta, i couscous och sallader.

Tips 2! För variation kan man tillsätta kanel och/eller lagerblad i glasburken med citroner.

Ingredienser

Portioner: 1
  • citroner
  • salt
  • vatten
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer