Konserverade citroner

Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
2
Konserverade citroner

Ett enkelt recept på konserverade citroner. Du gör det av citroner, salt och vatten. När citronerna är färdiga kan de användas som smaksättare till exempelvis fisk, i grytor eller i sallader.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2004

Konserverade citroner

Ingredienser

1 portion
citroner
salt
vatten

Gör så här

Tips

Låt 1/2-1 citron koka med i slutet av en fisk-, kyckling- eller grönsaksgryta och lyft sedan ur den. Eller skär den gula delen av skalet i tunna strimlor och tillsätt i en gryta, i couscous och sallader.

Tips 2! För variation kan man tillsätta kanel och/eller lagerblad i glasburken med citroner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Hej Lena! Tråkigt att höra, men ett tips är att använda ekologiska citroner eftersom de har tunnare skal än konventionellt odlade citroner.

Redaktionen

2013-12-04

Det funkar inte. Har försökt två gånger med samma resultat. Citronerna blir inte konserverade, skalen förblir hårda och inte alls lika de man köper i Egypten och Marocco. Jag skulle tro att man behöver koka citronerna i saltet och vattnet. Återkommer när jag prövat.

Lena

2013-11-22

Testa liknande recept

Saltinlagda citroner
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sommarsill med citron
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklad zucchini med rosmarin och citron
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Fluffig turkish delight
Betyg 2.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Picklad kålrabbi med citron och senapsfrön
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklad citron med ingefära, chili och stjärnanis
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga