Saltimbocca

Betyg 4.1 av 5.25 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Saltimbocca

Ett recept på klassisk saltimbocca med kalv, även kallad saltimbocca alla romana. Ordet saltimbocca betyder hoppa in i munnen och den traditionella romerska rätten består av tunna skivor kalv inlindade i prosciutto, stekta med salvia och bräserade i vitt vin.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020

Saltimbocca

Ingredienser

4 portioner
4 skivor kalvinnanlår eller kalvschnitzel (à ca 150 g)
salviablad
8 skivor prosciutto
1 - 2 msk vetemjöl
3 msk olivolja
2 dl torrt vitt vin
3 msk smör

Gör så här

00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Åh så gott det verkar. Detta ska jag laga till mina barnbarn 19 o 16 år. Mvh Romana Cederved och

    Romana

Näringsvärde per portion

Energi1784 KJ / 426 kCal
Fett25 g
Salt1 g
Kolhydrater4 g
Protein38 g

Testa liknande recept

  • Sotad råbiff
    Betyg 4 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalvråbiff med friterad färskpotatis
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ädelostfyllda älgrulader
    Betyg 2.5 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Saltimboca
    Betyg 2.1 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad