Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Saltimboca

Bjud på en smarrig medelhavsrätt, med rötter i Italien, som du snabbt svänger ihop. Bräsera kycklingfiléerna, rullade med rökt skinka och salvia, i vitt vin och ät dem sedan med nudlar eller klyftpotatis med salladskrydda och krispig grönsallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bulta ut kycklingfiléerna lätt med handen. Salta och peppra. Lägg en skiva rökt skinka ovanpå kycklingen och fäst med tandsticka. Lägg på ett salviablad eller strö över 1 krm krossad torkad salvia på varje skiva.
  2. Stek kycklingfiléerna i olja på medelvärme i ca 3 minuter per sida. Häll på torrt vitt vin. Lägg lock på pannan och låt bräsera i några minuter.
  3. Servera med nudlar eller klyftpotatis kryddad med italiensk salladskrydda. Grönsallad hör till, gärna i blandad form med citrondressing.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 4 skivor rökt skinka
  • 4 färska salviablad eller krossad torkad (4 färska blad motsvarar 4 krm krossad torkad salvia)
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • nudlar eller klyftpotatis
  • grönsallad
Lägg till i inköpslistan