Saltimboca

11
1
Saltimboca

Bjud på en smarrig medelhavsrätt, med rötter i Italien, som du snabbt svänger ihop. Bräsera kycklingfiléerna, rullade med rökt skinka och salvia, i vitt vin och ät dem sedan med nudlar eller klyftpotatis med salladskrydda och krispig grönsallad.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2000

Saltimboca

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingfiléer
4 skivor rökt skinka
4 färska salviablad eller krossad torkad (4 färska blad motsvarar 4 krm krossad torkad salvia)
2 msk olivolja
1 dl torrt vitt vin
nudlar eller klyftpotatis
grönsallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Jörgen

2008-02-14

Saltimbocca skall göras på kalvkött, parmaskinka och färsk salvia. Såsen skall helst göras på Marsalavin. Detta recept bör - för att undvika missförstånd - döpas om till variant av Saltimbocca.