Saltimboca

Bjud på en smarrig medelhavsrätt, med rötter i Italien, som du snabbt svänger ihop. Bräsera kycklingfiléerna, rullade med rökt skinka och salvia, i vitt vin och ät dem sedan med nudlar eller klyftpotatis med salladskrydda och krispig grönsallad.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2000

Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer
4 skivor rökt skinka
4 färska salviablad eller krossad torkad (4 färska blad motsvarar 4 krm krossad torkad salvia)
2 msk olivolja
1 dl torrt vitt vin
nudlar eller klyftpotatis
grönsallad
Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Kommentar
Saltimbocca skall göras på kalvkött, parmaskinka och färsk salvia. Såsen skall helst göras på Marsalavin. Detta recept bör - för att undvika missförstånd - döpas om till variant av Saltimbocca.
Jörgen
2008-02-14