Saltimboca

Betyg 2.1 av 5.
11 personer har röstat
1
Saltimboca

Bjud på en smarrig medelhavsrätt, med rötter i Italien, som du snabbt svänger ihop. Bräsera kycklingfiléerna, rullade med rökt skinka och salvia, i vitt vin och ät dem sedan med nudlar eller klyftpotatis med salladskrydda och krispig grönsallad.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2000

Saltimboca

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingfiléer
4 skivor rökt skinka
4 färska salviablad eller krossad torkad (4 färska blad motsvarar 4 krm krossad torkad salvia)
2 msk olivolja
1 dl torrt vitt vin
nudlar eller klyftpotatis
grönsallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.1 av 5.
11 personer har röstat

Kommentar

Saltimbocca skall göras på kalvkött, parmaskinka och färsk salvia. Såsen skall helst göras på Marsalavin. Detta recept bör - för att undvika missförstånd - döpas om till variant av Saltimbocca.

Jörgen

2008-02-14

Testa liknande recept

Italienska kycklingbröst med vitello tonnatopotatis
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Serranokyckling med vårsallad och salsa verde
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Minispett med parmaskinka och butternutpumpa
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Teriyakiwok kyckling med nudlar
Betyg 3.6 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Teriyakikyckling med minimajs
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling diavolo
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga