Saltgurka med smetana och honung

Betyg 4.5 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Saltgurka med smetana och honung

En rysk aptitretare passande till både påsk och nyår! Salt inlagd gurka, len och mild smetana och söt honung är en oväntad kombination som gifter sig utmärkt i en munsbit som är enkel att tillaga och imponerar på festen.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021

Saltgurka med smetana och honung

Ingredienser

6 portioner
4 1/2 dl vatten
2 msk salt
2 vitlöksklyftor
2 cm pepparrot
250 g snackgurka
2 dl smetana
1/2 dl flytande honung

Gör så här

OBS! Receptet tar ca 2 dygn att laga.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Nu vet jag att saltgurka ska vara salt. Men min blev förbaskat salt. Nästintill oätligt. Följde receptet till punkt och pricka.

    Amelia

  • Funkar det med färdig inlagd saltgurka?

    Maria

  • Vad är snackgurka för något??

    Bo

Näringsvärde per portion

Energi735 KJ / 174 kCal
Fett14 g
Salt0.4 g
Kolhydrater11 g
Protein1 g

Testa liknande recept

  • Ryska sillen med honung och pepparrot
    Betyg 3.6 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rödbetsraka med ryskt pålägg
    Betyg 1.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gräslöksblini med skinka och gurka
    Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Blinier
    Betyg 4.4 av 5.42 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ryska gnocchi med lufttorkad skinka
    Betyg 4.5 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Klassisk rysk entré
    Betyg 3.8 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad