Krämig skinkröra med potatistoppar
En krämig skinkröra med potatistoppar av mos, som känns riktigt lyxiga när de spritsats ut och gratinerats. Till denna potatis serverar du en ljuvlig röra på skinka och salladslök som får sin krämighet av crème fraiche och mjölk. Toppa med gräslök.
Ingredienser
4 portioner
4 port potatismos av pulver
200 g rökt skinka
1 knippa salladslök eller purjolök (1 knippa salladslök motsvarar 1 purjolök)
2 dl lätt crème fraiche med vitlök
2 dl lättmjölk
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1/2 dl hackad gräslök
1 - 1 1/2 msk maizenaredning
Till servering
250 g körsbärstomater
bröd
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på potatismospulvret.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och laktosfri crème friche med vitlök.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot havre-, soja- eller risbaserad dryck. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Vill du ha extra mycket vitlökssmak är det gott att pressa i 1-2 klyftor (för 4 port) i den färdiga röran.
Gröna tipset: Byt ut skinkan mot bitar av quorn om du vill äta grönt.
Gröna tipset: Byt ut skinkan mot bitar av quorn om du vill äta grönt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2285 KJ / 547 kCal
Fett16.9 g
Kommentarer
Jättegott! Jag gjorde potatismos på vanligt vis och rörde i ett visat ägg i moset. Ingen i familjen vill äta pulvermos!
Viveka
2008-05-02Potatismos på pulver! otänkbart,smakar vidrigt.Förstår inte att det får tas med i ICA´s recept.
Monica
2008-04-16Supergott och superenkelt. Vi serverade bandspagetti till istället för potatismos, det kan rekomenderas.
Tina
2006-05-08