Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Enkel

Salta chokladstänger

Dessa oemotståndliga chokladstänger gör du enkelt med digestivekex och smält mörk choklad. Strössla över smulade salta pinnar och låt stelna i kylen. Resultatet? En sötsalt kombo av salta pinnar och hemgjorda chokladfingerkex, något som få kan motstå.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 25 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa digestivekex fint i en matberedare. Smält chokladen i ett vattenbad. Blanda smulorna med chokladen.
  2. Fyll smeten i en spritspåse. Spritsa ut centimeter tjocka längder, ca 10 cm långa på ett bakplåtspapper.
  3. Smula salta pinnar och strö över chokladstängerna.
  4. Låt stelna i kylskåp ca 1 timme. Förvara stängerna svalt i en lufttät burk.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria kex och salta pinnar.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i kex och salta pinnar. Välj laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i kex och salta pinnar. Välj mjölkfri choklad.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Ingredienser

Portioner: ca 25 st
  • 200 g digestivekex
  • 200 g mörk choklad (70 %)
  • 10 salta pinnar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 9093 kJ / 2173 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer