Salta chokladstänger
Dessa oemotståndliga chokladstänger gör du enkelt med digestivekex och smält mörk choklad. Strössla över smulade salta pinnar och låt stelna i kylen. Resultatet? En sötsalt kombo av salta pinnar och hemgjorda chokladfingerkex, något som få kan motstå.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015
Ingredienser
ca 25 st
200 g digestivekex
200 g mörk choklad (70 %)
10 salta pinnar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi9093 KJ / 2173 kCal
Fett115 g
Salt4.19 g
Kolhydrater247 g
Protein34 g
Kommentarer
gegegeg
Claudia
2018-06-19Jag läste tyvärr inte heller kommentarerna innan jag provade. Använde mörk choklad (86%) och fick precis som tidigare kommentarorer en smulig och "cementig" smet. Det var inte chokladen som blev grynig utan smeten som var för torr. Gissar att den hade blivit bättre med fetare choklad.
Nina
2017-11-19Hej Nina! Blir nog bäst med under 70%. För med mörkare blir det ju torrare. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-11-20Hej Helena! Nu har vi provlagat om receptet och det fungerade fint. Vi använde mörk choklad (70 %). Men tänk på att det inte får komma någon vattenånga i chokladen när den smälter – då finns risk att den blir grynig. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-11-01