Salta chokladstänger

45
7
Salta chokladstänger

Dessa oemotståndliga chokladstänger gör du enkelt med digestivekex och smält mörk choklad. Strössla över smulade salta pinnar och låt stelna i kylen. Resultatet? En sötsalt kombo av salta pinnar och hemgjorda chokladfingerkex, något som få kan motstå.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015

Salta chokladstänger

Ingredienser

ca 25 st
200 g digestivekex
200 g mörk choklad (70 %)
10 salta pinnar

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria kex och salta pinnar.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i kex och salta pinnar. Välj laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i kex och salta pinnar. Välj mjölkfri choklad.Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

45

Kommentarer

Claudia

2018-06-19

gegegeg

Nina

2017-11-19

Jag läste tyvärr inte heller kommentarerna innan jag provade. Använde mörk choklad (86%) och fick precis som tidigare kommentarorer en smulig och "cementig" smet. Det var inte chokladen som blev grynig utan smeten som var för torr. Gissar att den hade blivit bättre med fetare choklad.

Redaktionen ICAse

2017-11-20

Hej Nina! Blir nog bäst med under 70%. För med mörkare blir det ju torrare. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2016-11-01

Hej Helena! Nu har vi provlagat om receptet och det fungerade fint. Vi använde mörk choklad (70 %). Men tänk på att det inte får komma någon vattenånga i chokladen när den smälter – då finns risk att den blir grynig. Lycka till! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 9093 KJ / 2173 kCal
Fett 115 g
Salt 4.19 g
Kolhydrater 247 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden