Salta chokladstänger

Betyg 3.1 av 5.
45 personer har röstat
7
Salta chokladstänger

Dessa oemotståndliga chokladstänger gör du enkelt med digestivekex och smält mörk choklad. Strössla över smulade salta pinnar och låt stelna i kylen. Resultatet? En sötsalt kombo av salta pinnar och hemgjorda chokladfingerkex, något som få kan motstå.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015

Salta chokladstänger

Ingredienser

ca 25 st
200 g digestivekex
200 g mörk choklad (70 %)
10 salta pinnar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
45 personer har röstat

Kommentarer

gegegeg

Claudia

2018-06-19

Jag läste tyvärr inte heller kommentarerna innan jag provade. Använde mörk choklad (86%) och fick precis som tidigare kommentarorer en smulig och "cementig" smet. Det var inte chokladen som blev grynig utan smeten som var för torr. Gissar att den hade blivit bättre med fetare choklad.

Nina

2017-11-19

Hej Nina! Blir nog bäst med under 70%. För med mörkare blir det ju torrare. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2017-11-20

Hej Helena! Nu har vi provlagat om receptet och det fungerade fint. Vi använde mörk choklad (70 %). Men tänk på att det inte får komma någon vattenånga i chokladen när den smälter – då finns risk att den blir grynig. Lycka till! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2016-11-01

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi9093 KJ / 2173 kCal
Fett115 g
Salt4.19 g
Kolhydrater247 g
Protein34 g

Testa liknande recept

Spöket Labankakor till Halloween
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Bananglass på pinne
Betyg 4.5 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skumspöken
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Spindelkakor
Betyg 3.6 av 5.
52 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Spökbakelser
Betyg 4.3 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chokladcrunchtryfflar
Betyg 3.1 av 5.
171 personer har röstat
Under 30 min att tillaga