Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Mandel- & fikonbollar

Superenkelt recept på godis! Smarriga mandel- och fikonbollar är lätta och roliga att göra själv och smakar fantastiskt. Trevliga att servera på gottebordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka sötmandel och fikon fint.
  2. Krossa digestivekex. Smält mörk choklad i mikron.
  3. Rör ihop allt och klicka ut i småbrödsformar, eller ischokladsformar om man vill ha riktigt små munsbitar.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd Semper glutenfria digestivekex.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt kex och ren mörk choklad av god kvalitet.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 2 dl sötmandel
  • 3 torkade fikon
  • 4 digestivekex
  • 200 g mörk choklad
Lägg till i inköpslistan