Chokladcrunchtryfflar

Tryfflar med både vit och mörk choklad – svårslaget! Den vita chokladen ugnsbakas innan den rörs ner i den mörka, vilket ger en riktigt härlig både smak och konsistens. Krossade digestivekex ger crunch och sätter den sista touchen på dessa ljuvliga tryfflar.

Ingredienser
30 st
100 g vit choklad
200 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
25 g rumstempererat smör
1 tsk honung
1 tsk mörk rom eller konc apelsinjuice
4 digestivekex
ev kakao
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad, laktosfritt smör och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad. Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi352 KJ / 84 kCal
Fett6 g
Salt0.05 g
Kolhydrater8 g
Protein1 g
Kommentarer