Glasscoupe med chokladsås, apelsin och basilika | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Glasscoupe med chokladsås, apelsin och basilika

En glassdessert där vaniljglassen lyfter till smakhimlen med en ljuv chokladsås, frisk apelsin och kryddig basilika. Smakkompisarna apelsin och mörk choklad trivs fint ihop med basilikan i den här efterrätten som dessutom är snabb. Se bara till att ha en riktigt vass kniv för att skära ut apelsinklyftorna.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryt chokladen i små bitar. Värm grädden och lägg ner chokladen och smält den under omrörning. Skölj en apelsin och riv det yttersta av skalet. Blanda det i chokladsåsen.
  2. Skär bort skalet av båda apelsinerna. Skär dem i hinnfria klyftor eller i fina bitar. Plocka basilikan (spar 4 fina blad till garnering) och strimla resten. Blanda basilikan med apelsinbitarna.
  3. Fördela glassen i 4 coupeglas eller skålar. Lägg apelsin på glassen, häll på chokladsåsen och smula ett digestivekex på varje portion.

För alla

Gör glutenfri: byt ut digestive mot glutenfria kex.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och glass. Kontrollera ingrediensförteckningen på chokladen och kexen.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkfritt ris-, havre- eller sojaalternativ och använd mjölkproteinfri glass och choklad. Kontrollera ingrediensförteckningen på kexen.
Gör äggfri: kontrollera ingrediensförteckningen på glassen och kexen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde (36%)
  • 2 apelsiner
  • 1/2 kruka basilika
  • 1/2 l vaniljglass
  • 4 digestivekex
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2908 kJ / 696 kCal