Glasscoupe med chokladsås, apelsin och basilika
En glassdessert där vaniljglassen lyfter till smakhimlen med en ljuv chokladsås, frisk apelsin och kryddig basilika. Smakkompisarna apelsin och mörk choklad trivs fint ihop med basilikan i den här efterrätten som dessutom är snabb. Se bara till att ha en riktigt vass kniv för att skära ut apelsinklyftorna.
Ingredienser
4 portioner
100 g mörk choklad
2 dl vispgrädde (36%)
2 apelsiner
1/2 kruka basilika
1/2 l vaniljglass
4 digestivekex
För alla
Gör glutenfri: byt ut digestive mot glutenfria kex.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och glass. Kontrollera ingrediensförteckningen på chokladen och kexen.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkfritt ris-, havre- eller sojaalternativ och använd mjölkproteinfri glass och choklad. Kontrollera ingrediensförteckningen på kexen.
Gör äggfri: kontrollera ingrediensförteckningen på glassen och kexen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2908 KJ / 696 kCal
Fett46.1 g
Kolhydrater60.4 g
Protein9.5 g
Kommentarer